Foto:

LIS-utdanning i digital drakt fra høsten av

– Det vi ønsker å unngå er at mange får stopp i utdanninga, sier Svein Tore Valsø i RegUt. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– De regionale helseforetakene utsetter alle utdanningskurs fram til høsten. Unntakene er de som kan avholdes digitalt

Det opplyser Svein Tore Valsø, leder for styringsgruppen for de regionale utdanningssentrene (RegUt) for leger i spesialisering til Dagens Medisin.

– Det er gjort en beslutning om å utsette kurs fram til høsten, med unntak av dem som kan gjennomføres elektronisk, sier han.

Valsø sier RegUt er i dialog med alle kursledere for å kartlegge hva de trenger av verktøy for å ta opp igjen kursene fra høsten av, i heldigital drakt.

 – Så vet vi at ikke alle kurs kan avholdes digitalt. Nå som det har kommet justeringer på hvor manage som kan oppholde seg sammen, må vi se på hvordan det kan tilpasses og gjennomføres.

Men utgangspunktet er altså en heldigital LIS-utdanning.

– Vi har en god dialog med Legeforeningen om dette. Det vi ønsker å unngå er at mange får stopp i utdanninga. De må gjennomføre de obligatoriske kursene. Konsekvensen av å ikke gjennomføre, blir at man ikke får godkjent spesialiteten, sier han og avslutter: 

– Går det for lang tid, og vi får en stor opphopning, blir det en utfordring med rekrutteringen til overlegestillinger. Derfor vil vi nå tilrettelegge for digitale kurs og oppfordre alle kursledere til det.

Legeforeningen har også avlyst sine fysiske arrangementer, kurstilbudet inkludert. Legeforeningen opplyser til Dagens Medisin at de ikke har tatt stilling til om de vil lempe på dette.

Powered by Labrador CMS