– Ved å begrense smitte, sørger vi også for at helsevesenet kan håndtere situasjonen på best mulig vis, sier generalsekretær i Legeforeningen, Geir Riise. Foto: Arkiv/Marius Simensen

Legeforeningen avlyser arrangementer

Den norske legeforening skriver på sine nettsider at de utsetter større arrangementer, kurs og møter i utlandet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

I nyhetsoppdateringen fra Legeforeningen skriver de at de fortløpende vurderer hvilke tiltak som er nødvendige.

– Framover er det viktig å legge til rette for nok kapasitet i primær- og spesialisthelsetjenesten. Ved å begrense smitte, sørger vi også for at helsevesenet kan håndtere situasjonen på best mulig vis, sier generalsekretær i Legeforeningen, Geir Riise.

I meldingen fra Legeforeningen står det at de forholder seg til rådene fra Folkehelseinstituttet, og at det per 9. mars ikke foreligger råd om at helsepersonell skal unngå å reise eller delta på større arrangementer, men at de antar at disse rådene vil endres.

De skriver at alle arrangementer med flere enn 50 deltakere vil avlyses eller utsettes dersom det ikke kan gjennomføres på alternative måter som gir lavere risiko for smitte.

Legeforeningen ser nå på hvordan de skal gjennomføre landsstyremøtet.

I dag mandag melder også NRK at avdelingsleder Dag Jacobsen ved akuttmedisinsk avdeling på Oslo universitetssykehus mener at ansatte ikke bør reise på ferie eller til utlandet nå.

NRK melder at han sier loven bør endres, slik at helseforetak kan nekte ansatte å reise utenlands slik som situasjonen er nå. 

Powered by Labrador CMS