I SKOLEN: Innsatsen som legges i å gi en god opplevelse av fysisk aktivitet tidlig i livet, er svært viktig for holdningen til fysisk aktivitet gjennom livet, påpeker Therese F. Mathisen, leder i NFHT. – Skolen må starte med å gi alle en god opplevelse av kroppsøvingsfaget. Foto: Colourbox

Fysisk aktivitet og forebygging: – Viktig å starte med barna og følge dem gjennom livet

I tillegg til den individuelle forebyggende aktiviteten tilpasset akkurat den enkelte pasienten, er det viktig med strukturelle grep, og det er et samfunnsansvar, understreker NFA-leder Marte Kvittum Tangen. Norsk Forening for Helse- og Treningsfysiologer (NFHT) mener det er hårreisende at fysisk aktivitet ikke vektlegges mer.

Publisert Sist oppdatert

I en forskningsanalyse som nylig ble publisert i British Journal of Sports Medicine, har forskere samlet data fra hele 196 studier med totalt 30 millioner mennesker, for å se på sammenhengen mellom aktivitetsnivå på fritiden og risiko for tidlig død, hjerte- og karsykdom og kreft.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS