NY JOBB: Hans Otto Engvold går fra Norsk kiropraktorforening til Norsk cøliakiforening.

Engvold ny generalsekretær i Norsk cøliakiforening

Hans Otto Engvold (56) er ansatt som ny generalsekretær i Norsk cøliakiforening (NCF) fra 1. juli.

Publisert

Engvold er utdannet statsviter og har lang erfaring fra ulike lederstillinger innen helsefeltet. Han kommer fra stillingen som generalsekretær i Norsk kiropraktorforening, og ser nå fram til å jobbe for at alle med cøliaki skal få et best mulig glutenfritt liv. 

– Jeg gleder meg til å brette opp ermene og jobbe sammen med den flinke staben i sekretariatet og alle de dedikerte frivillige ute i fylkeslagene. Deres innsats og engasjement er uvurderlig, sier Engvold i en pressemelding, og understreker at lagarbeid er nøkkelen til suksess.

 – Anslagsvis er det 100 000 nordmenn som har cøliaki, men forskning viser at det bare er 25 prosent av dem som har fått riktig diagnose. Opp mot 75.000 personer går derfor med plager som gir en vesentlig inngripen i deres helse, hverdag og livskvalitet, og dette tallet må vi jobbe for å få ned, sier Engvold. – Økt kunnskap om cøliaki, screening av barn og generelt kortere ventetid for diagnostisering, er derfor noen av de oppgavene vi vil jobbe for fremover. I tillegg har NCF ambisjoner om større synlighet og politisk påvirkningskraft, sier Hans Otto Engvold. 

– Vi glade for å ha fått Hans Otto Engvold med på laget, og at han fremover skal lede arbeidet for alle med cøliaki og annen glutenintoleranse, sier styreleder Linn Eli Haugli Jensen i Norsk cøliakiforening i pressemelidingen. 

Cøliaki er en autoimmun sykdom som gjør at man ikke tåler gluten. Norsk cøliakiforening har ca. 10.000 medlemmer, og foreningens visjon er «Høy livskvalitet for alle med glutenintoleranse». Foreningen jobber for økt kunnskap om cøliaki og glutenfritt kosthold i samfunnet. 

Powered by Labrador CMS