MØTE: Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, under et møte tirsdag med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp)og humanitære organisasjoner som jobber på Gazastripen.

Egeland: – Folk dør av medisinmangel på sykehus i Gaza

Det er stor risiko for at mennesker kan tørste eller sulte i hjel på den blokkerte Gazastripen, ifølge Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Publisert Sist oppdatert

Han deltok tirsdag på et møte med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) og ledere for andre norske bistandsorganisasjoner.

Temaet var Gaza-krigen. Egeland krevde at blokaden av Gazastripen må oppheves og våpenhvile innføres.

– Antall drepte vil bli mye, mye større hvis det nå blir kamper gate for gate, kjeller for kjeller, potensielt i månedsvis, sa Egeland til NTB etter møtet.

Gazastripen er fullstendig blokkert av Israel, og det er stor mangel på vann og medisiner. Det er stor risiko for at sivile kan tørste eller sulte i hjel, ifølge Egeland.

Allerede har folk begynt å dø av vannbårne sykdommer fordi de er nødt til å drikke forurenset vann.

– Og folk dør i operasjonssaler fordi det ikke er medisiner. Det er ikke tilgang til hjelpearbeidere. Folk dør i ruinene, for det er ingen til å dra dem ut, sier Egeland.

Over 10.000 mennesker er drept i israelske angrep på Gazastripen siden Hamas' angrep på Israel 7. oktober, ifølge lokale helsemyndigheter. Egeland mener det ikke er grunn til å tvile på tallene. Han sier det i tillegg ligger flere døde under sammenraste bygninger.

Powered by Labrador CMS