Vil behandle e-helseloven før sommeren – ber om innspill superraskt

Regjeringspartiene vil gjerne ha den nye e-helseloven igjennom før sommeren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Helse- og omsorgskomiteen har gitt kort frist til skriftlige innspill til forslag om ny e-helselov: Innen klokken 12 den 28 april må komiteen ha mottatt de skriftlige innspillene.

Det opplyser Ingvild Kjerkol (Ap) som er saksordfører, og som nå oppfordrer aktørene til å komme med innspill veldig fort.

– Det er kort frist, men det er for å få den behandlet før sommeren. Regjeringspartiene ville ha den gjennom i denne sesjonen, sier Kjerkol.

De fleste helseaktørene er negative til lovforslaget, hvis høringsfrist gikk ut i midten av januar.

Blant annet kaller Legeforeningen forslaget for «svakt»:

– Lovforslaget er svakt fordi det ikke tar utgangspunkt i helsetjenestens hovedformål, nemlig å yte sikker og effektiv helsehjelp til enkeltpasienter.

Les også: Kommunene ber staten betale for nasjonale e-helseløsninger

Videre mener Legeforeningen at lovforslaget vil «føre til byråkratisering som hemmer innovasjon, digitalisering og næringsliv, og derved øke kostnadene i helsetjenesten», og:

–  Forslaget baserer seg på udokumenterte påstander om at nasjonale standardiserte IKT-løsninger vil være det beste, når nasjonal og internasjonal erfaring og vitenskapelig dokumentasjon peker på det motsatte, heter det i høringssvaret deres.

Powered by Labrador CMS