ÅRVÅKENHET: – Ansattes kompetanse og årvåkenhet har vært helt avgjørende for å opprettholde driften og hindre at feil og manglende brukervennlighet i løsningen, har resultert i flere pasientskader, skriver direktør Grethe Aasved i styrepapirene til torsdagens møte. Der vil styreleder Ola H. Strand bli oppdatert på situasjonen.

St. Olavs-direktøren: – Helseplattformen AS' kapasitet er det viktigste tiltaket for å håndtere risiko

Sykehusdirektøren mener Helseplattformen AS' kapasitet er det viktigste tiltaket for å håndtere risiko på St. Olavs hospital. Arbeidsbelastningen for sykehusansatte har vært foruroligende høy etter innføring av journalsystemet, skriver hun i styrepapirer til torsdagens møte.

Publisert Sist oppdatert

I november 2022 gikk St. Olavs hospital over til det nye journalsystemet Helseplattformen. Siden har det stormet rundt journalsystemet. Helsetilsynet har konkludert med at innføring av systemet har ført til økt risiko for svikt i pasientbehandlingen. Flere rapporter har pekt på at systemet er lite brukervennlig og gir en rekke utfordringer for sluttbrukeren og utfordrer tjenestene og kvaliteten.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS