Kommunelege: – Det har blitt tøffe samtaler

Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen har hatt mange vanskelige samtaler under koronapandemien.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

EIDSVOLL (Dagens Medisin): Koronapandemien har fått stor innvirkning på arbeidet til kommuneleger over hele landet. Samtidig er flertallet av legene alene om ansvaret i sin kommune

Carl Magnus Jensen er kommuneoverlege i Eidsvoll og Hurdal. Da det store smitteutbruddet som utgikk fra sykehjemmet Villa Skaar Valstad inntraff i november i fjor, var det Jensen som fulgte opp situasjonen. Alle de 23 beboerne på sykehjemmet ble smittet og ni døde.

Se videoen over hvor forteller Jensen om hvordan det var å håndtere det mye omtalte smitteutbruddet, hvordan det er å håndtere stadige nye smitteutbrudd, vaksineringen som nå er i gang og hvordan han ser på tiden som kommer.

Skal føre tilsyn

Statsforvalteren i Oslo og Viken, tidligere Fylkesmannen, opplyser til Dagens Medisin at det ble åpnet en tilsynssak om smitteutbruddet i Eidsvoll 12. desember i fjor. Kommunen hadde svarfrist 15. januar, men statsforvalteren har så langt ikke mottatt den etterspurte dokumentasjonen. 

– Når vi mottar dokumentasjonen vil denne bli gjennomgått og det vil bli tatt stilling til behov for ytterligere innhenting av informasjon, skriver kommunikasjonssjefen hos Statsforvalteren på e-post. 

– Vi tar sikte på å behandle saken innen 6 måneder, men dette vil blant annet være avhengig av tidspunkt for mottatt informasjon og eventuelt behov for å innhente ytterligere opplysninger.

Saken ble også innmeldt til tilsynsmyndighetene av en varsler, skriver VG.

Powered by Labrador CMS