SLUTTER: Camilla Stoltenberg slutter som direktør i FHI etter elleve år i stillingen.

Camilla Stoltenberg forlater FHI

Camilla Stoltenberg blir konserndirektør i forskningskonsernet Norce.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Stoltenberg blir ny konserndirektør i forskningskonsernet Norce, har et enstemmig styre vedtatt mandag.

Hun starter i jobben 1. oktober, opplyser Norce i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad i og engasjert i FHIs samfunnsoppdrag, medarbeiderne og jobben som toppleder, og har ikke hatt noe ønske om å forlate stillingen. Mitt andre og siste åremål går imidlertid ut i 2024, og jeg har lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, samtidig som det faglige spennet og samfunnsoppdraget er bredere enn det jeg har ansvar for i dag, sier Stoltenberg.

Camilla Stoltenberg er i dag direktør for Folkehelseinstituttet (FHI), en stilling hun har hatt siden 2012.

– I rekrutteringsprosessen har vi vært opptatt av å finne en leder med faglig tyngde og nærhet til forskningen, i kombinasjon med samfunnsforståelse og evne til å synliggjøre NORCE eksternt. Det har vi funnet med Camilla Stoltenberg. Vi gleder oss stort til å få henne på plass, sier styreleder Marianne Marthinsen.

Norce forsker på helse og samfunn og har kontorer i Alta, Tromsø, Bardu, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. Hovedkontoret ligger i Bergen.

Norce ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, IRIS, Teknova og Uni Research. Instituttet har rundt 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

Saken oppdateres

Powered by Labrador CMS