Beslutningsforum 19.06.23.
Inger Cathrine Bryne, leder av Beslutningsforum for nye metoder og adm.dir. i Helse Vest og Bjørn Egil Vikse, fagdirektør i Helse Vest.
Foto: Tone Herregården
SØKER OM NYFØDTSCREENING: Fagdirektør Bjørn Egil Vikse i Helse Vest og Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør i Helse Vest og avtroppende leder for Beslutningsforum, etter møtet hvor Beslutningsforum sa ja til en behandling mot sykdommen metakromatisk leukodystrofi.

Beslutningsforum sier ja til genterapi for barn med sjelden arvelig sykdom 

Norge skal samarbeide med nordiske land om behandling av en sjelden genetisk sykdom som rammer barn. Samtidig ber Beslutningsforum Helsedirektoratet om at Norge starter med screening av nyfødte for å avdekke sykdommen tidligst mulig.

Publisert Sist oppdatert

Mandag holdt Beslutningsforum sitt siste møte før sommeren. Der ble det klart at en ny brystkreftmedisin vil tas i bruk. Det kom også gode nyheter for pasienter med den sjeldne sykdommen metakromatisk leukodystrofi, som rammer nervesystemet. 

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS