FARE: – Det er en usosial ordning som ikke er evaluert. Vi vet ikke om gebyret har effekt – det er ingen grunn til å tro at det har det, tvert imot setter det folk i fare, sier stortingsrepresentant Seher Aydar.  Foto: Julie Kalveland

FARE: – Det er en usosial ordning som ikke er evaluert. Vi vet ikke om gebyret har effekt – det er ingen grunn til å tro at det har det, tvert imot setter det folk i fare, sier stortingsrepresentant Seher Aydar. 

Foto: Julie Kalveland

– Helsevesenet påfører syke folk økonomiske problemer

«Ikke-møtt»-gebyret, som i utgangspunktet ble satt til 100 kroner, har økt gang på gang, sier stortingsrepresentant Seher Aydar (Rødt). – Nå er det såpass høyt at det rett og slett skaper risiko. 

– En av fire inkassosaker i spesialisthelsetjenesten gjelder «ikke-møtt»-gebyrer, og dette gebyret har blitt en gjeldsfelle for pasienter som av ulike årsaker har vanskelig for å motta innkallelser eller møte opp til oppsatt time, sier stortingsrepresentant Seher Aydar (Rødt) til Dagens Medisin.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS