DOBBELT SÅ SMITTSOM: Delta-varianten er mer smittsom enn de andre variantene som sirkulerer. Opptil 40 til 60 prosent mer smittsom enn den britiske varianten. 

Foto: Getty Images

Spår at ny variant vil dominere i EU

Delta-varianten av koronaviruset, som først ble oppdaget i India, vil i løpet av de kommende månedene utgjøre opp mot 90 prosent av nye koronatilfeller i EU.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Dette ifølge Det europeiske smittevernbyrået (ECDC).
 
– Det er meget sannsynlig at Delta-varianten vil sirkulere betydelig i løpet av sommeren, særlig blant unge som ikke er blitt vaksinert, sier ECDC-direktør Andrea Ammon i en erklæring, først omtalt av MedWatch.
 
Delta-varianten er mer smittsom enn de andre variantene som sirkulerer. Opptil 40 til 60 prosent mer smittsom enn den britiske varianten, Alfa-varianten, som først ble oppdaget i Storbritannia og som dominerer i unionen i dag. 
 
ECDC anslår at Delta-varianten ikke bare vil dominere, men utgjøre så mye som 90 prosent av nye tilfeller innen EU, i løpet av sommeren.
 
– Derfor er det veldig viktig å fortsette utrullingen av vaksiner i et meget høyt tempo, sier Ammun i ECDC, som viser til at rundt 30 prosent av EU-borgere over 80 år og 40 prosent av dem over 60 år ennå ikke er ferdigvaksinert.
Powered by Labrador CMS