Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

BREDT MANDAT: – Vi har nå konkludert, og vil levere endelig rapport, vel vitende om at pandemien går sin gang, sier Stener Kvinnsland, professor og leder av den regjeringsutvalgte koronakommisjonen. Arkivfoto: Per Corneliussen

Koronakommisjonens leder: – Vi har nå konkludert

– Vi mener at vi per nå har vært i alle de dype lommer og kammere for å finne den informasjonen som er relevant, sier professor Stener Kvinnsland, leder for Koronakommisjonen.

Publisert: 2021-02-08 — 10.32

Kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen for å evaluere myndighetenes håndtering av koronaviruspandemien i 2020, skal etter planen levere sin endelige rapport innen 31. mars. Kommisjonen har valgt å avslå muligheten til å først levere en delrapport, og fullfører dermed sitt arbeid når rapporten leveres.

– I en granskningskommisjon gjelder det å være trygg på fakta. Vi søker jo maksimalt med informasjon for at vi nettopp skal være trygg på faktaene. For å gjøre en vurdering må vi vite hva som har foregått. Det er en stor del av arbeidet, sier professor Stener Kvinnsland, leder av Koronakommisjonen, til Dagens Medisin.

– Kun én av mange kilder vi benytter
Kvinnsland påpeker at dette ligger i granskningens natur, og at det egentlig ikke er mer å kommentere om det.

– Vi har mange typer informasjonstilganger, og vi søker informasjon der det er mulig å finne informasjon. Vi mener at vi per nå har vært i alle de dype lommer og kammere for å finne den informasjonen som er relevant, sier Kvinnsland.

– Er det spesifikke informasjonsskilder, for eksempel innspill fra ulike aktører, som dere har lagt spesielt mye vekt på?

– Jeg vil ikke kommentere den relative verdien i informasjonen. Alle har grunnlag for å gi oss innspill, og de vil selvfølgelig være farget av synspunktene til personene eller organisasjonene som sender inn innspill. Dette er kun én av mange kilder vi benytter oss av.

– Pandemien går sin gang
– Hva vil du trekke frem som mest utfordrende med koronakommisjonens arbeid?

– Det har vært at mandatet er så omfattende. Med det mener jeg at vi fortsatt er midt oppi det fortsatt, og det å gå inn i en fornuftig avgrensning i forhold til omfanget og den åpne tidslinjen som mandatet har, har vært vanskelig. Men vi har nå konkludert, og vil levere endelig rapport, vel vitende om at pandemien går sin gang, avslutter Kvinnsland.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

GAVEFORSTERKNINGSORDNINGEN AVVIKLET

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!