Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

UTFORDRINGER: – Den nasjonale ordningen med koordinert innkjøp av utstyr i regi av Helse Sør-Øst har sikret nok utstyr i en kritisk fase, selv om ordningen har hatt en del praktiske utfordringer, sier Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

Foto: Jan Richard Kjelstrup/Arbeids- og sosialdepartementet

- Fordelingsbrøken er under løpende vurdering

– Vi har forståelse for at leveringssituasjonen for smittevernutstyr har vært krevende, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

Publisert: 2020-06-12 — 11.05
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Flertallet av de spurte fastlegene i en spørreundersøkelse gjennomført rett etter påske, var bekymret for å spre smitte videre til andre. En stor andel oppga også at de ikke hadde tilstrekkelig smittevernutstyr. Leder Marte Kvittum Tangen i Norsk forening for allmennmedisin har kritisert fordelingen av smittevernutstyr i den kritiske perioden med dårlig tilgang på utstyr. Hun mener fordelingsnøkkelen med 20 prosent til kommunene, 70 prosent til sykehusene og 10 prosent til et sentralt lager var urimelig.

– Flere ble behandlet i kommunene og i hjemmene, så behovet var større der, sier Tangen til Dagens Medisin.

Helse Sør-Øst ble tildelt nasjonalt koordineringsansvar for innkjøp av smittevernutstyr og legemidler i forbindelse med Covid-19-utbruddet i mars. På spørsmål om fordelingsnøkkelen for utstyr, viser det regionale helseforetaket til Helsedirektoratet.

– Vi har forståelse for at leveringssituasjonen for smittevernutstyr har vært krevende i primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en e-post til Dagens Medisin.

– Den nasjonale ordningen med koordinert innkjøp av utstyr i regi av Helse Sør-Øst har sikret nok utstyr i en kritisk fase, selv om ordningen har hatt en del praktiske utfordringer. Fordelingsbrøken mellom sykehus og kommunehelsetjeneste er under løpende vurdering basert på forbruksmønster og innmeldte behov fra sykehus om kommuner.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!