Lombardia-regionen i Italia har desperat mangel på helsepersonell. – Solidaritet i Europa er ikke en teoretisk øvelse, og det er nå vi alle viser hva det betyr i praksis, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Foto:

Norge sender medisinsk team til Nord-Italia

- Vi må hjelpe hverandre når krisen rammer, og det er fint å kunne bidra til å hjelpe Italia nå, som et av de hardest rammede landene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Den 31. mars anmodet helsemyndighetene i Lombardia-regionen om bistand med sykehuspersonell som leger og sykepleiere. Norge sender nå et Emergency Medical Team (EMT) til Nord-Italia.

– Solidaritet i Europa er ikke en teoretisk øvelse, og det er nå vi alle viser hva det betyr i praksis. Vi må hjelpe hverandre når krisen rammer, og det er fint å kunne bidra til å hjelpe Italia nå, som et av de hardest rammede landene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding. 

Emergency Medical Team er en tverrsektoriell beredskapsordning med helseteam som Norge kan tilby til internasjonal krisehåndtering. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har ansvar for teamet i samarbeid med Helsedirektoratet.

– Vi har kontroll på smittesituasjonen i Norge, mens Italia er på toppen av krisen. Dette er et riktig tidspunkt for oss å bistå et land som står overfor enorme utfordringer, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Norske helsemyndigheter vurderer at situasjonen i Norge er håndterbar, samtidig som den forventede smittetoppen fortsatt er et stykke frem i tid.

– En forutsetning for bidraget er at intensivkapasiteten ved norske sykehus ikke svekkes, påpeker Høie. 

Teamet vil være i Italia i fire uker og tilbake i Norge og ferdig med karantene før vi når den antatte smittetoppen her.

Powered by Labrador CMS