Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Vil fremskynde innføring av dialogmeldinger

Helse Nord, som er eneste regionale helseforetak som ikke har tatt i bruk dialogmeldinger, ser nå på muligheten for å fremskynde innføringen på grunn av koronasituasjonen.

Publisert: 2020-04-02 — 14.07
LES OGSÅ
Vil heller ha dialogmeldinger enn telefoner fra fastlegene


Etter planen skulle Helse Nord ta i bruk dialogmeldinger – som muliggjør kommunikasjon mellom fastlege og spesialist - i mai.

Foretaket er det eneste av de fire som ikke har tatt i bruk dette ennå. IT-sjefen i Helse Nord, Bjørn Nilsen, sier til Dagens Medisin at de vil forsøke å fremskynde innføringen.

–  Vi hadde planlagt å få inn dialogmeldinger i mai som en etterfølgelse av at helseforetakene skal få Dips Arena (oppgradert journalsystem, journ.anm). Vi gjør nå, sammen med helseforetakene, vurderinger på om de greier å få dialogmeldingene på plass nå. Men – vi vil ikke gjøre dette dersom det forstyrrer den ekstreme driftssituasjonen de har på sykehusene. Dette vil vi respektere, sier Nilsen.

–  Årsaken til at vi ikke har innført dette ennå, er at vi har gått enn litt «tyngre» vei enn de andre foretakene; gjennom i større grad forsøke å automatisere bruken av dialogmeldinger internt på sykehusene, sier Nilsen.

Legeforeningen mener Covid-19-situajonen gjør dialogmeldinger ekstra viktig, påpeker leder Kjartan Olafsson i Legeforeningens IT-utvalg i et medlemsnotat, der han skriver at Legeforeningen etter en rask kartlegging fant at Helse Nord var eneste foretak som ikke har tatt i bruk dialogmeldingene. Han viser til følgende eksempler der meldingene kan være nyttige:

Pasienten er strøket fra poliklinikktimen - forslag til hva fastlegen kan gjøre?, planlagte inngrep utsettes - hva gjøres i ventetiden?, terskel for henvisning er hevet - er det likevel indikasjon for henvisning, eller hva kan fastlegen gjøre i stedet?

 –  Med dialogmeldingen får spesialisten mulighet til å svare på et tidspunkt som passer, og meldingene kan leses når man har tid, skriver Olafsson.


 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!