BEDRE OVERSIKT: Hensikten med denne løsningen er å gi helsemyndighetene en bedre oversikt over utbredelsen av smitte og dermed også kunne bidra til å håndtere utbruddet, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet. Foto:

24.000 nordmenn har registrert symptomer

Norske helsemyndigheter lanserte søndag et nytt tiltak for å få oversikt over smitte i Norge. Løsningen skal brukes av de som har symptomer som kan skyldes SARS CoV-2. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Folkehelseinstituttet (FHI) har søndag, sammen med Norsk Helsenett, publisert løsningen Meld fra ved mistanke om koronavirus, som legger til rette for selvrapportering av symptomer fra alle innbyggere. Dette er ett av flere tiltak for å få oversikt over smitte i Norge. Løsningen skal brukes av de som har symptomer som kan skyldes SARS-CoV-2. 

Du må logge deg inn som bruker av løsningen for å melde fra om du har symptomer.

Klokken 18:00 hadde hele 24.000 nordmenn vært inne og registrert symptomer, opplyser FHI på Twitter søndag kveld.  

Les også: Helsepersonell har utviklet koronaverktøy på dugnad

- Hensikten med denne løsningen er å gi helsemyndighetene en bedre oversikt over utbredelsen av smitte og dermed også kunne bidra til å håndtere utbruddet. Vi setter stor pris på at alle som har symptomer som kan være koronavirus som hoste, pustebesvær eller feber melder fra om dette, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet i en nyhetsoppdatering på FHIs hjemmesider. 

Powered by Labrador CMS