Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
HANDLELISTE: – Covid19-listen er en dynamisk liste og vil bli utvidet hvis man ser behovet for andre legemidler og volum avhengig av behandlingen av antall og smittede pasienter, forklarer Bente Hayes, innkjøpsdir.

Dette gjør Sykehusinnkjøp for å skaffe legemidler for Covid-19

Innkjøpsdirektør Bente Hayes i Sykehusinnkjøp HF viser til at de og Legemiddelverket jobber med å skaffe flere legemidler på en Covid-19-liste.

Publisert: 2020-03-18 — 12.56

– Legemiddelverket har ansvaret for en Covid19 liste over legemidler som er viktige for primærhelsetjenesten, og sammen med Nasjonalt senter for legemiddelmangel og legemiddelberedskap for spesialisthelsetjenesten (Mangelsenteret) og Sykehusinnkjøp, er det utarbeidet en tilsvarende liste over legemidler for spesialisthelsetjenesten, melder innkjøpsdirektør Bente Hayes i en epost til Dagens Medisin.

Hun forteller at listen inneholder blant annet antibiotika, smertestillende, ernæringsmidler for å nevne noen typer legemidler.

– Foreløpig er det ingen antivirale legemidler på denne listen, sier hun.

Dynamisk liste
– Covid19-listen er en dynamisk liste og vil bli utvidet hvis man ser behovet for andre legemidler og volum avhengig av behandlingen av antall og smittede pasienter, forklarer Hayes.

Sykehusinnkjøp opplyser at de er godt i gang gjennom god dialog med leverandør av disse legemidlene til det norske markedet for å øke beholdning ut fra en forventet økning av pasienter til spesialisthelsetjenesten.

– I dette arbeidet samarbeider vi også tett med Alliance Healthcare Norge (ANH) som er grossist for spesialisthelsetjenesten. Når det gjelder H-preparater (legemiddel som skrives ut på H-resept) som også omfatter antivirale legemidler, er det igangsatt et arbeid for å se på en økning av salgslageret for de gjeldene grossistene.

 

Utprøvende behandling
Flere viser til utstrakt utprøvende behandling for Covid-19 i Kina og andre land. Blant annet at det gjøres utprøvinger med det antivirale legemiddelet som er utviklet med mål om å behandle ebola, remdesivir. 

Clinicaltrials.gov har allerede listet 102 kliniske studier som omhandler COVID-19, som foregår ulike steder i verden. Alt fra en studie på 400 pasienter med remdesivir, som allerede rekrutterer til en fase-3-studie, til det kreftregistrerte legemiddelet bevacizumab som har en studie under design og MS-medikamentet fingolimod er listet på den amerikanske oversikten.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!