RYGGDEKNING: Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppgir at det jobbes med å utarbeide råd for helsepersonell som må ta vanskelige valg i lys av koronautbruddet. Foto: Skjermbilde

Lover at helsepersonell skal få prioriteringsråd

Helsepersonell skal ha helsemyndighetene i ryggen når de må ta vanskelige valg som følge av koronaepidemien, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Sykehusene legger i disse dager om driften for å stå klare til å ta imot pasienter med påvist smitte av Covid-19. Det innebærer at mange sykehus avlyser planlagte operasjoner.

NRK Dagsrevyen presenterte tirsdag kveld historien til en ALS-syk pasient som hadde fått beskjed om at han ville få en på operasjon ved Vestre Viken HF, så fikk kontrabeskjed. Operasjonen må utsettes som følge av sykehusenes nye prioriteringer.

– Dette er veldig vanskelig, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie til rikskringkasteren.

Han lover at leger og andre skal få råd om hvordan de skal prioritere.

–Helsedirektoratet jobber nå med mer detaljert støtte til helsepersonell i helsetjenesten for disse vanskelige vurderingene. De som jobber i sykehusene gjør slike prioriteringer hver dag, men de kommer til å bli vanskeligere fremover og da skal de vite at de har meg og helsemyndighetene i ryggen i de vanskelige avgjørelsene. 

Powered by Labrador CMS