SLUTTER: Gunnar Bovim gir seg som rektor ved NTNU. Foto: Vidar Sandnes

Gunnar Bovim slutter som NTNU-rektor

Bovim gir seg som rektor ved NTNU etter seks år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Gunnar Bovim orienterte i dag styreleder ved NTNU, Svein Richard Brandtzæg, om at han ønsker å slutte i sitt åremål. Det oppgir universitetet i en pressemelding

– Det er en tid for alt. Jeg har vært toppleder i over 20 år, seks av disse som rektor ved NTNU. Det har vært et privilegium. Så har mitt og Merete Kvidals forhold nå utløst noen utfordrende dilemmaer for NTNU. Samlet sett mener jeg derfor tidspunktet er riktig for å gi stafettpinnen videre, sier Bovim i pressemeldingen.

Ifølge NRK ble det i sommer kjent at Bovim og Merete Kvidal, direktør for økonomi og eiendom ved NTNU, var blitt sammen og Kvidal sluttet i ledergruppen på grunn av forholdet til Bovim.

NTNU-styret har i et ekstraordinært møte i dag fredag besluttet å konstituere prorektor for utdanning, Anne Borg, som rektor ved NTNU inntil nytt åremål lyses ut. Endringen i NTNUs ledelse vil tre i kraft onsdag 21. august.

Gunnar Bovim er også styreleder ved Oslo universitetssykehus (OUS). Han har tidligere vært leder for blant annet St. Olavs hospital og Helse Midt-Norge RHF.

NTNU oppgir at Bovim i tiden fremover arbeider med undervisnings- og forskningspolitiske oppgaver ved universitetet.

Powered by Labrador CMS