STARTER OM ETT ÅR: Byggingen av det nye akuttsykehuset i Molde skal nå etter planen starte høsten 2020. Foto: Helse Midt-Norge

Har mottatt nye tilbud om bygging av akuttsykehus i Molde

Fristen for å entreprenører til å levere inn tilbud om bygging av akuttsykehus på Hjelset i Møre og Romsdal er utløpt. Helseforetaket oppgir at «solide og erfarne entreprenører» har sendt inn tilbud.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Helse Midt-Norge fattet vedtak om å bygge Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) i 2017. Det nye sykehuset skal bestå av et nytt akuttsykehus på Hjelset og et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Etter planen skulle byggingen av det nye sykehuset ha startet i november 2018, men den første anbudskonkurransen ble avsluttet fordi tilbudene som kom inn lå for høyt i pris.

Nå har fristen for entreprenører til å levere inn tilbud i den nye anbudsrunden for bygging av det nye sykehuset som nå har en budsjettramme på 2,1 milliarder, gått ut.

Planlegger full drift i 2024

– Sykehuset Nordmøre og Romsdal blir regnet som et av de viktigste prosjektene i Midt-Norge og vi er derfor godt fornøyd med at solide og erfarne entreprenører ønsker å bygge akuttsykehuset på Hjelset, sier prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal i en pressemelding.

Helseforetaket har ikke gått ut med antall innkomne tilbud, og viser til konkurransemessige hensyn som begrunnelse for dette.

Planen er nå, ifølge Helse Møre og Romsdal, å inngå kontrakt i september eller oktober i år. Byggingen av sykehuset skal nå etter planen starte høsten 2020, og sykehuset skal være i full drift fra starten av 2024.

Powered by Labrador CMS