Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
REAGERER: – Jeg skulle ønske Bruun Wyller hadde satt seg hakket bedre inn i saken. Måten han tolker sitater på og tillegger byrådet meninger på, er skremmende, sier Tone Tellevik Dahl (Ap). Foto: Per Corneliussen

Slik svarer eldrebyråden på Wyllers kritikk

– Jeg trodde han som lege, geriater og tidligere veileder for sykehjem visste bedre, sier Tone Tellevik Dahl (Ap).

Publisert: 2019-03-20 — 13.53
Denne artikkelen er over tre år gammel.

Geriater Torgeir Bruun Wyller kommer med hard skyts mot politikeren på sin blogg i dag, med tittelen «Hva skal vi med grådige kapitalister når vi har byråd Tone Tellevik Dahl fra Arbeiderpartiet?».

I innlegget omtales blant annet politikeren slik av Wyller:

Eldrebyråd Tone Tellevik Dal fra Arbeiderpartiet sier til lokalavisen (Nordstrand Blad 21.2.2019) at hun «skjønner at dette er en krevende situasjon…». Stort mer brutalt ville neppe en profittstyrt kapitalist ha uttrykt seg. Avkledd byråkratismens nytale betyr det: «Vi vi vet at vi påfører dere skade, vi vet at flere kommer til å lide, bli dopet ned, dø. Men vi bryr oss ikke»

– Trodde han visste bedre
– Jeg skulle ønske Bruun Wyller hadde satt seg hakket bedre inn i saken. Måten han tolker sitater på og tillegger byrådet meninger på, er skremmende. Det er harde påstander som lett kan tolkes svært feil av beboere på sykehjem, pårørende og medarbeidere. Jeg trodde han som lege, geriater og tidligere veileder for sykehjem  visste bedre, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune, til Dagens Medisin.

Hun viser til at Lambertseterhjemmet som omtales i bloggen skal rives og bygges opp på nytt.

Gjenreiser sykehjemmet
– Det nedslitte sykehjemmet skal gjenreises med flere plasser og bedre kvalitet både hva gjelder enkeltrom og fellesarealer. Det har vi visst lenge, alle parter har vært involvert  - beboere, medarbeidere, fagforeninger og bystyret. Det har vært kjent at flytting skulle skje i løpet av 2019. I stedet for å bli flyttet samlet til ett sykehjem må beboerne nå ønske seg til ulike sykehjem, sier Dahl.

– De som står dem nære – både pårørende og medarbeidere  - har vært tett på og medvirket i hvordan dette skal gjøres. Vi har utsatt flytting med nesten et halvt år, dermed får beboerne tid og ro til å finne en løsning som passer best for seg. Beboerne får prioritet på sine ønsker og flyttingen er tilrettelagt og tilpasset, sier hun.

Minner om én ting
I tillegg minner hun Bruun Wyller «på noe han helt sikkert vet». 

– Oslos eldreomsorg er inne i en stor omlegging. Omlegging handler om bedre kvalitet og bedre tjenester for de som trenger helsetjenester og hjelp. 

Hun viser til at «alt i alt handler det om at vi benytter det lille tidsvinduet vi nå har mens eldrebefolkningen fortsatt synker».

– Slik at vi er klare med gode tilbud når den begynner å vokse om få år. Vi bygger nytt og pusser opp. Neste bystyreperiode skal vi åpne et sykehjemsrom hver eneste dag. Det betyr at vi får nye moderne sykehjem, som ivaretar hele mennesket på en langt bedre måte enn i dag – i tråd  med helsefaglige anbefalinger.

Økning på størrelse med Tønsberg
– Jeg er ganske sikker på Bruun Wyller slutter seg til at dette er til det bedre for den eldre, for helsepersonellet og for de medisinske oppgavene som man faktisk må løse i sykehjem i dag. De nye sykehjemmene skal også være hjem i langt større grad. Ingen kan påstå at det er enkelt å rigge et tjenestetilbud til en eldrebefolkning som innen 2040 vil øke med størrelsen av hele Tønsberg, Norges tiende største by.

Dahl viser til at det er en politisk oppgave å finne de gode løsningene som både gir god omsorg i dag – og på sikt.

– Omleggingen krever kompetanse og ressurser – og ivaretakelse av hver enkelt gjennom personsentrert omsorg. Derfor er vi på vei mot 500 flere årsverk i de hjemmebaserte tjenestene, en 25 prosents økning fra 2015, og vi har sørget for 110 flere årsverk i sykehjemmene, samt styrket lege- og ernæringskompetansen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!