Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

HOD erkjenner IKT-utfordringene

Helsedirektoratet skal se nærmere på utfordringene med digital kommunikasjon for unge mellom 12 og 16 år. De skal gi departementet svar i mars. 

Annons:
Statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H)
Foto: HOD

- Spørsmålet om foreldres elektroniske innsyn har vært til behandling i Stortinget, og i samsvar med Høies svar til helse- og omsorgskomiteen har Helse- og omsorgsdepartementet bedt Helsedirektoratet komme med en vurdering av dette innen 1. mars 2019. Det er forventet at Helsedirektoratet vurderer flere instansers synspunkter knyttet til foreldres elektroniske innsyn, og at helseforetakene praksis, erfaringer og vurderinger skal inngå i vurderingsgrunnlaget, sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) til Dagens Medisin.

Hun påpeker at digital tilgang for foreldre til informasjon om helsetilstanden og helsehjelpen til barn byr på noen særlige utfordringer og at det ved innføring av slik tilgang må det sikres at foreldre ikke får informasjon som de av hensyn til barnets beste ikke bør få

- Generelt er det en politisk målsetting at flere helsetjenester skal digitaliseres, men dette må gjøres på en forsvarlig og sikker måte. Digital tilgang til informasjon om helsetilstand og helsehjelp er et generelt gode, og det kan lette foreldres muligheter til å bidra til å ivareta barns helse. Dette gjelder spesielt barn som er kronisk syke, sier Jahrmann Bjerke.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!