Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde

Finsk helsepersonell må vaksinere seg

Fra og med mars 2018 blir det i Finland obligatorisk med vaksinasjoner for helsepersonell som arbeider med personer i høyrisikogrupper.

Annons:

Stortingsrepresentant Nicolas Wilkinson (SV) gikk nylig ut med et forslag om at alle som jobber i helsevesenet i Norge må ha tatt vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet.

Finsk helsepersonell vaksineres
I mars 2017 trådte en ny lov om smittsomme sykdommer i kraft i Finland.

Fra og med mars 2018 stipulerer loven at helsepersonell skal være vaksinert. Vaksinasjonskravet gjelder personell som arbeider med eller i nærheten av pasienter som tilhører en høyrisikogruppe.

Spedbarn
Til disse tilhører blant annet spedbarn under ett år, og personer over 65 år. Dessuten kan pasienter som har ulike typer sykdommer høre til en høyrisikogruppe, skriver Yle. 

Helsepersonellet må være beskyttet mot vannkopper og meslinger, enten gjennom å ha vært smittet eller ved vaksine. Personer som jobber med spedbarn skal også være vaksinert mot kikhoste.

Influensavaksine
Dessuten krever den nye loven at helsepersonellet skal ta influensavaksine. Kravet gjelder også studerende som er i praksis i helsevesenet.

Sverige foreslår nå også obligatorisk vaksinasjon av helsepersonell, etter at en ansatt ved Östra sjukhuset i Gøteborg har fått meslinger.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!