Sverige: Foreslår obligatorisk vaksinasjon av helsepersonell - Spesialisthelsetjeneste - Dagens Medisin

Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Årsaken til at helsepersonell anbefales å ta vaksinen er først og fremst for å beskytte sårbare pasienter mot alvorlig sykdom og død ved å hindre smitte fra seg selv. I Sverige ble nylig 63 nyfødte utsatt for smitterisiko fra en smittet ansatt ved et sykehus. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Årsaken til at helsepersonell anbefales å ta vaksinen er først og fremst for å beskytte sårbare pasienter mot alvorlig sykdom og død ved å hindre smitte fra seg selv. I Sverige ble nylig 63 nyfødte utsatt for smitterisiko fra en smittet ansatt ved et sykehus. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Sverige: Foreslår obligatorisk vaksinasjon av helsepersonell

En ansatt ved Östra sjukhuset i Gøteborg har fått meslinger. Nå åpner den svenske socialministeren for å diskutere krav om vaksinasjon av helsepersonell.

Annons:

Den ansatte har besøkt fødeavdelingen ved sykehuset, og 63 nyfødte barn ble utsatt for smitterisiko skriver svenske Dagens Medicin og TT.

Dette er det tolvte tilfellet av meslinger på mindre enn én måned i Västra Götaland.

Görel Nergelius er sjefslege på Sahlgrenska universitetssjukhuset der Östra sjukhuset hører til.

Nasjonale retningslinjer
Hun sier til Sveriges Radio at hun gjerne skulle sett nasjonale retningslinjer om vaksinasjon av helsepersonell.

– Det hadde vært mye å vinne på om vi kunne komme fram til nasjonal enighet slik at alle i helsevesenet gjør dette likt, sier hun til Sveriges Radio, ifølge Dagens Medicin.

Den svenske socialministeren, Annika Strandhäll (S), åpner også for en diskusjon om vaksinasjonskrav for helsepersonell, skriver svenske medier.

Her til lands vil spredningen rundt et meslingtilfelle i Norge være liten, fordi dekningsgraden for meslingvaksine er høy, ifølge overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet (FHI).

 – Slike utbrudd ikke er noe nytt. Det oppstår stadig mindre meslingeutbrudd i lommer av uvaksinerte i Europa. Sykdommen er svært smittsom og dette utbruddet er nok en påminnelse om at det er viktig å vaksinere seg, sier Arnesen ifølge FHI.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Ny undersøkelseskommisjon i helsetjenesten

Slik skal han lede kommisjonen ingen vil ha1

Oslo universitetssykehus

Barn fikk dobbel dose cellegift1

SENDER FORSLAG PÅ HØRING

Nå vil HOD avvikle meldeordningen

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!