Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

– Enda knappere budsjett enn sist

Regjeringens forslag til statsbudsjett gir ikke rom for nødvendige investeringer i sykehusene, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Annons:

– Ryktet var at helse var den store budsjettvinneren. Selv om vi bruker mye penger på helse, er det et veldig stramt sykehusbudsjett. Sykehusene kutter fortsatt 2017-aktiviteten fordi det var et stramt budsjett, og 2018-budsjettet er enda knappere, sier Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagens Medisin etter at budsjettet er lagt frem.

– Hva betyr dette for sykehusene?

– Det betyr at man ikke finner rom for nødvendige investeringer i nytt utstyr. Det betyr også at fortsatt vil være vanskelig å øke aktiviteten innenfor psykiatrien, sier Kjerkol, som mener dette svekker «regjeringens fromme løfter» om å løfte psykiatrifeltet.  

Les også: Høie til sykehusansatte: – Forstår det er slitsomt, men dette vil fortsette

– Handlingsrom er spist opp
– Å omtale 300 millioner av den frie ramme som et løft for rus og psykiatri i kommunene er en framstilling kommunene ikke vil kjenne seg igjen i. Kommunenes oppgaver er økt siden sist og handlingsrommet spist opp, sier Kjerkol.

– Hva ville Arbeiderpartiet gjort annerledes?

– Vi har klare løfter for sykehusene de neste årene om å gi de økonomi til å investere i nytt utstyr og øke aktiviteten. Det har vi tenkt å holde når vi lanserer vårt alternative budsjett.

Les også: Dette er de viktigste helsesatsingene i budsjettet

– Tror ikke på sin egen symbolsak
I valgkampen varslet Høyre at de skulle utvide ordningen med Fritt behandlingsvalg, som betyr at pasientene kan velge behandlingssted i spesialisthelsetjenesten. Arbeiderpartiet har derimot gått inn for å avvikle ordningen.

– Noe vi også ser i budsjettet er at man selv ikke tror på de største symbolsakene. Fritt behandlingsvalg har en ramme på 130 millioner i budsjettet. Det står i sterk kontrast til lanseringen i valgkampen om at det skulle løftes ytterligere. De har nok innsett at det er ordning som er lite i bruk, veldig byråkratisk og ikke det Helse-Norge trenger, sier Kjerkol.

Les også: Legeforeningen: Blir krevende

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!