Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Direktør Mariann Hornnes i Sykehuspartner HF, slutter.

Direktør Mariann Hornnes i Sykehuspartner HF, slutter. Foto: Sykehuspartner HF

Direktøren i Sykehuspartner slutter med umiddelbar virkning

Sykehuspartner kunngjør fredag at de konstituerer en ny direktør.

Annons:

Det er tidligere direktør for Virksomhetsoppfølging, Gro Jære, som konstitueres i stillingen som administrerende direktør i Sykehuspartner med virkning fra 10. juni.

Ifølge Sykehuspartner, som informerer om den nye konstituerte direktøren fredag, uttaler styreleder

– Styret er takknemlig for den innsatsen Mariann Hornnes har lagt ned i dette viktige arbeidet, og vi ønsker henne alt det beste i sin videre karriere, sier Morten Thorkildsen.

Det er under 14 dager siden Helse Sør-Øst kastet hele styret i Sykehuspartner HF.

Nå gå også direktøren, som ifølge en pressemelding fra Sykehuspartner uttaler følgende:

– Dagens IKT-infrastruktur i Helse Sør-Øst må moderniseres for å tilby bedre tjenester til både sykehusene og pasientene. Nå som dette arbeidet skal revurderes, synes jeg det er riktig at noen andre kommer inn for å se på dette med nye øyne. Styret og jeg har derfor kommet til enighet om at jeg fratrer som administrerende direktør i Sykehuspartner, sier Hornnes.

Les mer: Administrerende direktør i Sykehuspartner HF, Mariann Hornnes, vil ikke diskutere saker om ansattes tillit til ledelsen i media.

Dagens Medisin har forsøkt å nå Hornnes for en kommentar, men ikke lykkes.

Sykehuspartner HF har ansvaret for moderniseringen av IKT i hele Helse Sør-Øst. Men i en rapport nylig, fikk de slakt for måten de har håndtert dette på, i en foreløpig rapport fra konsulentselskapet PwC i en foreløpig rapport.

PwC er det eksterne konsulentselskapet som nylig fikk i oppdrag av Helse Sør-Øst å granske prosjektet, etter at det ble avdekket at utenlandske IT-ansatte hadde hatt tilgang til pasientopplysninger.

 

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Informert 10.06.2017 16.20.35

  Sikkert en riktig avgjørelse, var neppe mulig for Mariann å samle organisasjonen, og bygge tillit i denne vanskelige situasjonen. Det er imidlertid Steinar Martinsen som har lagt kursen for dette arbeidet over en rekke år. Både Mariann og Thomas er å betrakte som utførere av bestillinger.

 • Bekreftes 10.06.2017 22.50.06

  Dette kan bekreftes. HSØ sentralt ved SM har styrt denne prosessen. At han ikke blir stilt til ansvar er merkelig. Mariann H kom inn som direktør på et tidspunkt hvor beslutningen om outsourcing uformelt var tatt, og hun og TB har hatt minimal mulighet til å endre denne beslutningen. Tidligere direktør var uenig i outsourcing, han ble fjernet ved etablering av SP som foretak....

 • Lege 10.06.2017 23.00.57

  Det går da ikke an å sparke Steinar Martinsen? Hva ville da folk tro?

 • Dag H 10.06.2017 11.38.34

  Er sikkert symbolsk riktig at styre og adm.dir. tar sin hatt og går. Men det er vel ingen som da blir på post for å rydde opp og lærer av de feil som er gjort. Burde ikke det vært forlangt, Istedet for å la de gå med fallskjerm? Nei, det vanlige har da blitt å få inn nye, som ikke har den erfaringen det er å ha 'gått på trynet'. Og ofte er kursen nesten den samme. Det vil nok vise seg her også, om det ikke skjer endringer denne gangen.

 • B:V 10.06.2017 19.48.07

  Her må det inn folk som tenker nytt med den gamle ledelsen ville prestisje gådt foran fornuft .

 • Akk ja 09.06.2017 20.43.59

  Helse sør øst innrømmer ikke feil, men kaster den ene etter den andre rundt i systemet.

Nyheter fra startsiden

SAMHANDLING MELLOM FASTLEGER OG SYKEHUS

– Vi trenger et «utskrivingspoliti»3

Pasientforening saksøker staten

Derfor stoppet de ny Spinraza-vurdering2

Nye retningslinjer for svangerskapsomsorg

Gravide skal få komme raskere til første time2