Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

TYDELIG SIGNAL: – Det er viktig at vi gir et tydelig signal til regjering og Storting om at sykehusstrukturen må endres, sa Marit Hermansen i sin innledningstale på Legeforeningens landsstyremøte i Ålesund. Foto: Lisbeth Nilsen

TYDELIG SIGNAL: – Det er viktig at vi gir et tydelig signal til regjering og Storting om at sykehusstrukturen må endres, sa Marit Hermansen i sin innledningstale på Legeforeningens landsstyremøte i Ålesund. Foto: Lisbeth Nilsen

Legeforeningen vil avvikle RHF-ene

På landsstyremøtet i Ålesund vil sentralstyret i Legeforeningen fremme et forslag om å legge ned de regionale helseforetakene (RHF-ene).

Annons:

ÅLESUND: I sin innledningstale på Legeforeningens landsstyremøte tirsdag gjorde legepresident Marit Hermansen det klart at Legeforeningen har endret synet på organiseringen av sykehusene.

Legeforeningen har tidligere gitt sin tilslutning til å beholde en regional forankring. Nå vil sentralstyret derimot fremme et forslag om å legge ned de regionale helseforetakene.

– Organisering av sykehusene vil være en viktig sak for oss også i kommende stortingsperiode. Det er viktig at vi gir et tydelig signal til regjering og Storting om at sykehusstrukturen må endres, og vi legger frem et forslag om å avvikle de regionale helseforetakene, sa Marit Hermansen, som mener det er et økende behov for å flytte beslutningsmyndighet nærmere pasientene.

Krevende ressurs-debatt
Hun mener også det er behov for økte ressurser.

– Debatten om ressurser er krevende. Gullalderen er forbi. Fallende oljeinntekter og flere eldre vil gi mindre inntekter, og mange mener det er umusikalsk at vi leger ber om mer penger. Mange mener vi leger må ta innover oss at vi går nyere tider i møte. Nettopp derfor mener jeg at sektorkampen blir enda viktigere enn før. Veiutbygging kan ikke alltid vinne, sa legepresidenten.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Økonom 07.06.2017 08.13.46

  Hovedutfordringen er opplevet ressursknapphet. Ser ikke helt at en ny organiseringsmodell med dagens ressursbruk vil gjøre det helt store og løse utfordringene som påpekes. Dersom ressursene til helse økes har jeg mine tvil om det blir veldig fokus på organiseringen.

 • Harald 01.06.2017 23.13.09

  Sikkert mange leger som følger dette med interesse. Kan noen av dere, som blir direkte berørt av foreningens beslutninger fortelle meg om deres avslutning av regionale foretat betyr at de ønsker mer nær-tilknytning til lokale foretak, eller enda mer sentralstyrt økonomvelde? Nærmere pasiententen høres riktig ut det, men " nærpoliti-reformen" har resultert i fjærnere politi for distriktene. Kanskje jeg er litt "gammeldags", for jeg husker ennå oppbygging, før vi ikke hadde råd lenger.

 • Leder 31.05.2017 13.00.05

  Bra at Dnlf ser den negative spiralen som må stoppes og som politikere ikke våger å se fordi de ikke har en ferdig spikret plan om hvordan det kan organiseres bedre. Man kan starte med å si hvordan modellen ødelegger sykehustilbudet og deretter slå fast hva som må på plass. Da blir konklusjonen at det ikke er mulig med dagens modell. Sterke interesser, økonomiske, kommersielle, og forsvar av renomméet, var representert i Kvinnsland, og forklarer at problemene ikke behandles. De samme interesser bruker millioner av kroner på å få utformet et falskt budskap til politiske ledere og til befolkningen.

 • Geir Godager 31.05.2017 09.02.03

  Det er lett å peke på at RHF modellen ikke er perfekt. Det betyr likevel ikke at man med enkle grep kan lage en bedre modell.

 • Til . . . 30.05.2017 17.36.17

  At Legeforeningen og helsepartiet vil legge ned er bra, nå begynner en voksende gruppe og få muskler . Høie bør merke seg dette og kaste Kvinnslands sin rapport til . . .

 • Lege 30.05.2017 18.35.12

  Høie sier og gjør det han får beskjed om fra de 4 RHF-direktører, dette endrer seg ikke med et vedtak i Legeforeningen.

 • Ikke lege 01.06.2017 02.25.34

  Og legene tror de et Gudsgave og mener de har enerett på hva som er rett.

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!