TYDELIG SIGNAL: – Det er viktig at vi gir et tydelig signal til regjering og Storting om at sykehusstrukturen må endres, sa Marit Hermansen i sin innledningstale på Legeforeningens landsstyremøte i Ålesund. Foto: Lisbeth Nilsen Foto:

Legeforeningen vil avvikle RHF-ene

På landsstyremøtet i Ålesund vil sentralstyret i Legeforeningen fremme et forslag om å legge ned de regionale helseforetakene (RHF-ene).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

ÅLESUND: I sin innledningstale på Legeforeningens landsstyremøte tirsdag gjorde legepresident Marit Hermansen det klart at Legeforeningen har endret synet på organiseringen av sykehusene.

Legeforeningen har tidligere gitt sin tilslutning til å beholde en regional forankring. Nå vil sentralstyret derimot fremme et forslag om å legge ned de regionale helseforetakene.

– Organisering av sykehusene vil være en viktig sak for oss også i kommende stortingsperiode. Det er viktig at vi gir et tydelig signal til regjering og Storting om at sykehusstrukturen må endres, og vi legger frem et forslag om å avvikle de regionale helseforetakene, sa Marit Hermansen, som mener det er et økende behov for å flytte beslutningsmyndighet nærmere pasientene.

Krevende ressurs-debatt
Hun mener også det er behov for økte ressurser.

– Debatten om ressurser er krevende. Gullalderen er forbi. Fallende oljeinntekter og flere eldre vil gi mindre inntekter, og mange mener det er umusikalsk at vi leger ber om mer penger. Mange mener vi leger må ta innover oss at vi går nyere tider i møte. Nettopp derfor mener jeg at sektorkampen blir enda viktigere enn før. Veiutbygging kan ikke alltid vinne, sa legepresidenten.

Powered by Labrador CMS