Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
– Jeg ser at alle har tatt ansvar og samarbeidet for å ivareta pasientene etter at streiken ble avsluttet, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Arkivfoto

– Håper partene kan møtes for å bygge opp samarbeidet

Helse- og omsorgsministeren maner til forsoning etter at Legeforeningen tapte i nemnda.

Publisert: 2017-02-28 — 13.21 (Oppdatert: 2017-02-28 — 13.37)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

Mandag ble det klart legene tapte i Rikslønnsnemnda. Tariffavtalen fortsetter som før, uten presiseringen om rullerende arbeidsplaner slik som Legeofreningen krevde. Nemda tok heller ikke stilling til den underliggende tvisten om hvordan dagens avtale er å forstå, og henviste til arbeidsretten.

Før kjennelsen ble offentliggjort presiserte helse- og omsorgsminister Bent Høie at han ikke har villet, eller kunnet, uttale seg i noen retning som kan tolkes til å påvirke Rikslønnsnemdas avgjørelse.

Bare tapere
Nå som avgjørelsen i nemnda har falt, håper imidlertid Høie partene kan møtes for å bygge opp igjen tilliten.

– Jeg håper at partene kan møtes for å snakke om hvordan samarbeidet igjen kan bygges opp og hvordan et godt arbeidsmiljø i sykehusene kan ivaretas, sier Høie til Dagens Medisin.

Han kommenterer ikke selve kjennelsen, men påpeker at når en konflikt om tariffavtalen må avgjøres av Rikslønnsnemnda, så finnes det ikke en vinner eller en taper, bare tapere.

– Jeg ser at alle har tatt ansvar og samarbeidet for å ivareta pasientene etter at streiken ble avsluttet. Jeg forutsetter at dette samarbeidet fortsetter til det beste for pasientene.

God meldekultur
Også i forkant av avgjørelsen i nemnda uttrykte helseministeren at han vil styrke tilliten mellom ledere og ansatte i sykehusene.

– Vi skal ha et arbeidsmiljø i sykehusene som er preget av åpenhet, kvalitet, trygghet og respekt. Det skal være en god meldekultur som bidrar til utvikling, læring og god pasientsikkerhet, og med stor takhøyde for engasjement, debatt og ytring, skrev Høie i et debattinnlegg hos Dagens Medisin.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Historieløst 02.03.2017 00.28.29

  Omskrivninger av fakta er RHFenes og Spekters metode. Tilliten forsvant for mer enn ti år siden og det er ikke gjort noe for at ansatte kan ha tillit. Dette kjøres en vei og politikerne skjønner lite. Sjokket kan bli stort over hvor mange pasienter som mister behandlingstilbud.

 • Dr.Simsalabim 28.02.2017 14.54.52

  Tillit hadde ikke blitt gjenreist selv om vi hadde "vunnet" streiken eller nemda. Bratten og Nilsen med fler har gjort irreversibel skade på tilliten mellom legene og Spekter/ledelse. Disse må bort før man i det hele tatt kan snakke om å gjenreise tillit/samarbeid. Heldigvis blir vi nok kvitt Høie fra høsten 2017.

 • Lege 28.02.2017 14.48.37

  Kanskje noen kan minne Høie på at han har et selvstendig lederansvar som helseminister. Å bare danse etter ordre fra de 4 RHF-direktører skaper ikke tillit.

 • lege 28.02.2017 14.16.12

  Tillit kan ikke gjenreises eller kjøpes. Spekter har kjørt sitt løp. De vant i streik, vant i nemd, vinner kanskje i rett, men de har tapt det viktigste: egen integritet. Om arbeidsgiver ønsker å stå i en tillitsposisjon til arbeidstakerne, må de enten snakke for seg selv eller finne seg en annen representant.

 • V.T 28.02.2017 13.56.44

  Høie lever i en annen verden tror han virkelig at noe som helst kan bygges opp igjen uten og fjerne en del topp folk ,en mann som Nilsen må bort og det samme med Braten bare tilstedelsetilværelsen for disse to vil få nakkehårene til og reise seg på motparten. Beklager noen vanskelege valg må du "Høie" og ta til det beste for pasientene

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!