Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
FÅR RAPPORT: Helseminister Bent Høie (H) får torsdag overrakt Kvinnsland-utvalgets innstilling.

Kvinnsland-utvalget: Flertall vil beholde RHF-ene

Et flertall i Kvinnsland-utvalget gir helseminister Bent Høie (H) råd om å beholde de regionale helseforetakene.

Publisert: 2016-11-30 — 16.36

Torsdag morgen legger utvalget, ledet av Stener Kvinnsland, frem sin innstilling. Utvalget hadde blant annet som oppgave å vurdere hvordan man kunne fjerne de regionale helseforetakene.

Vil beholde RHF-ene
Etter det Dagens Medisin erfarer - og motsatt av det regjeringen skriver i sin politiske plattform - så er det en klar overvekt av medlemmer i utvalget som ønsker å beholde de regionale helseforetakene.

Det er frykten for at makten sentraliseres til en nasjonal leder og ett styre, som skal være en viktig årsak til at flertallet går inn for dette.

Den beste forutsetningen for å planlegge spesialisthelsetjenesten i regionene, får man ved å beholde beslutningsmyndigheten på regionnivå, mener flertallet, etter det Dagens Medisin kjenner til.

– Ikke radikalt

Dagens Medisin har snakket med sentrale helsepolitikere fra alle partier. En samlet vurdering fra dem er at Kvinnsland-utvalget neppe vil foreslå radikale endringer.

Mye tyder nå på at helsepolitikerne får rett i at utvalget ikke kommer med noen tydelige anbefalinger om hvordan sykehus-Norge skal organiseres.

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Observatør 01.12.2016 09.04.30

  Det kan se ut til at Helseminister Nilssen får rett; http://www.dagensmedisin.no/artikler/2013/12/06/helseminister-nilssen/

 • knut 01.12.2016 08.44.49

  Høie og Co burde egentlig bare skjære igjennom å legge ned RHF, bytte ledelse i Spekter og kutte lederlønner uten å mukke. Dagens regjering har ikke sjans til å bli gjenvalgt neste år uansett, så de kan likesågodt kjøre på uten å måtte bekymre seg for evt gjenvalg.

 • Vegard 30.11.2016 22.40.02

  Trude Basso : Hvor flink Kvinnsland er veit eg ikke men han greide det kunststykke og sette sin nærmeste underordnede til og granske seg selv i innovestskandalen uten at Styre i Helse-Bergen ved styreleder Ranveig Frøiland stilte spørsmål. Høie kan umuligt ha lest seg opp på lederens CV da han utnevte han og får da resultatet deretter.

 • Lege X 30.11.2016 20.02.16

  Høie: Du lovte å legge ned RHF'ene. Du hadde også et politisk flertall bak deg. Det er ikke snakk om at en ikke har støtte for sitt primærstandpunkt. Du har misbrukt velgerens tillit. Dette er unnvikenhet eller eklatant løftebrudd! Er det altså sant at du ble lagt i bakken da du gikk inn døra på Helsedepartementet.

 • lege 30.11.2016 19.55.48

  Høie lovet i opposisjon å legge ned Helseforetakene. Da han ble minister fikk han ikke lov til å mene dette av byråkratene i HOD. Etter neste valg får vi kanskje en helseminister som tør å stå på det han mener?

 • Trude Basso 30.11.2016 19.16.32

  Skummelt å kommentere før hele rapporten er offentliggjort, men men. Det er altså frykten for at makten sentraliseres til en nasjonal leder og ett styre, som skal være en viktig årsak til at flertallet går inn for å bevare RHFene. Konsekvensene av maktkonsentrasjon blant en gruppe ikke-folkevalgte RHFdirs, HFdirs, styremdl i RHFstyrer, HFstyrer og SFstyrer er tydeligvis ikke noe å frykte. Kvinnsland er sikkert en flink fyr, men kan jo selv brukes som et godt eksempel på den pågående stolleken. Han har selv bla vært direktør i Helse Bergen og inntil nylig styreleder i både Oslo universitetssykehus og i Helse Stavanger. Politikerne kan umulig være overrasket over at rapporten ikke vil komme opp med substansielle forslag til organisasjonsendringer. Som man spør får man svar. Jeg håper bare virkelig at frykten for mer sentralisert makt ikke er den eneste anledningen utvalget fant for å beholde RHFene. Det finnes jo helt fine løsninger som innebærer desentralisering av makt.

 • lege 30.11.2016 17.24.49

  Enig med "Meningsløst". Hvor mye penger skal man bruke på disse menneskene- de samme menneskene- som går fra utvalg til utvalg - og utarbeider meningsløse rapporter. Disse pengene kunne gått til direkte pasientbehandling. Vi må få slutt på byråkratiet og ledere som forbruker penger, og som lager enda mer arbeid og inntektskilder for seg selv og en engere krets av sine egne.

 • Meningsløst 30.11.2016 17.19.02

  Kvinnsland har vel aldri gjordt noe som helst som har forandring til det bedre,han har vel vært mest opptatt med og holde på makta og spise kirsebær med de store. Dette utvalget har utarbeidet en meningsløs rapport. Mye arbeid men ingenting nytt

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!