Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
KJERNEJOURNAL: I juni måned fikk Helse Midt-Norge, gjennom programmet Helseplattformen, i oppdrag å være et regionalt utprøvingsprogram for det nasjonale målbildet i kjernejournal, «Én innbygger – én journal». Illustrasjonsfoto: arkiv

Stor interesse for å levere løsning for pasientjournal

11 aktører har meldt sin interesse for å være leverandør av IKT-løsninger til Helseplattformen.

Publisert: 2016-10-24 — 09.29 (Oppdatert: 2016-10-24 — 09.40)

Helseplattformen skal anskaffe løsningen som skal få hele helsesektoren over på samme journal, og flere store aktører er blant leverandørene som har søkt om å prekvalifisere seg til konkurransen, melder Helse Midt-Norge.

De potensielle leverandørene er norske, nordiske og internasjonale aktører –innenfor og utenfor EØS.

Programdirektør Torbjørg Vanvik bekrefter at Helseplattformen er fornøyd med bredden og den betydelige interessen fra leverandørmarkedet.

Klart i desember
Dette er aktørene som har søkt kvalifisering:

Cambio HealthCare Systems AB
Cerner Norge AS
Chipsoft ZIS B.V.
Cognizant Technology Solutions Norway AS/ Philips Norge AS/ Sopra Steria AS
CompuGroup Medical Norway AS
CSC Scandihealth AS
Dips ASA
Epic Systems Corporation
InterSystems Corporation
Systematic A/S
Tieto Norway AS

Arbeidet med å evaluere søknadene starter nå, og hvilke leverandører som prekvalifiseres blir klart i løpet av desember.

400 med i workshop
Helseplattformen skal anskaffe og innføre ny, felles pasientjournal (PAS/EPJ) for helseforetakene i Midt-Norge. Alle kommuner i Midt-Norge har inngått en samarbeidsavtale med programmet, og målet er at alle ledd i helsetjenesten skal ta i bruk samme løsning.

Programmet legger vekt på samhandling med kommunehelsetjenesten og fastlegene, samt andre offentlige og private aktører i de tre fylkene.
Ifølge Helse Midt-Norge har nærmere 400 helsemedarbeidere har deltatt i workshops for å stille krav til den nye journalløsningen som Helseplattformen skal anskaffe.

Samarbeidsmodell
I juni måned fikk Helse Midt-Norge, gjennom programmet Helseplattformen,  i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å være et regionalt utprøvingsprogram for det nasjonale målbildet i kjernejournal, «Én innbygger – én journal» – og et mulig startpunkt for en felles nasjonal løsning for kommunal helse- og omsorgstjeneste.

Etter tildeling av oppdraget uttalte administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge:

– Jeg er sikker på at dette oppdraget vi nå har fått vil være med på å endre helsetjenesten i Norge, sa Slørdahl.

Direktoratet for e-helse skal etablere en samarbeidsmodell mellom det nasjonale planarbeidet og Helseplattformen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Overlege 31.10.2016 17.16.42

  Pasienten har rett til å få sperret sine sensible opplysninger med umiddelbar effekt. Leverandørene sliter med å lage løsninger som gjør det mulig å oppfylle taushetsplikten. Flere spør om dette nå.

 • Feil 24.10.2016 15.42.27

  Lege 24.10.2016 12:09:10; Muligheten for stigmatiserende konfidensialitet fra skrive kløende leger som kun er ute etter å sikre sin egen dokumenterende "faglige" uheldige praksis, burde vært røket ut, der - for lengst..... https://yngreleger.no/blogg/jeg-vil-ikke-v%C3%A6re-lege ....... Det viktigste nå er derfor å hindre at det fortsatt er noen antikvariske leger igjen der ute som skal få lov til å komme med sine subjektive blogg opplysninger, spredd i møkkakjelleren til glede kun for alle hvitkledde som er, så – skadefryd glemsk..... http://tidsskriftet.no/2004/06/gjesteskribent/se-det-menneske ..... For nå skal de i stedet bruke all den innsparte lettvinte journal stilen sin på heller å behandle flere kjerne pasienter, slik at de endelig skal bli prioritert i venteliste helsekøen på ett standardisert og særdeles effektivt KVALITETS malverk, helt – der fremst…. http://tidsskriftet.no/2016/10/kommentar-og-debatt/hva-gjor-pasientens-tilgang-til-journalen-med-innholdet .....

 • lege 24.10.2016 12.09.10

  Der røk muligheten for pasientene for konfidensialitet

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

DM Arena digital post EASD - følg arrangementet her!

STATSBUDSJETTET 2021

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!