KJERNEJOURNAL: I juni måned fikk Helse Midt-Norge, gjennom programmet Helseplattformen, i oppdrag å være et regionalt utprøvingsprogram for det nasjonale målbildet i kjernejournal, «Én innbygger – én journal». Illustrasjonsfoto: arkiv Foto:

Stor interesse for å levere løsning for pasientjournal

11 aktører har meldt sin interesse for å være leverandør av IKT-løsninger til Helseplattformen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helseplattformen skal anskaffe løsningen som skal få hele helsesektoren over på samme journal, og flere store aktører er blant leverandørene som har søkt om å prekvalifisere seg til konkurransen, melder Helse Midt-Norge.

De potensielle leverandørene er norske, nordiske og internasjonale aktører –innenfor og utenfor EØS.

Programdirektør Torbjørg Vanvik bekrefter at Helseplattformen er fornøyd med bredden og den betydelige interessen fra leverandørmarkedet.

Klart i desember
Dette er aktørene som har søkt kvalifisering:

Cambio HealthCare Systems AB
Cerner Norge AS
Chipsoft ZIS B.V.
Cognizant Technology Solutions Norway AS/ Philips Norge AS/ Sopra Steria AS
CompuGroup Medical Norway AS
CSC Scandihealth AS
Dips ASA
Epic Systems Corporation
InterSystems Corporation
Systematic A/S
Tieto Norway AS

Arbeidet med å evaluere søknadene starter nå, og hvilke leverandører som prekvalifiseres blir klart i løpet av desember.

400 med i workshop
Helseplattformen skal anskaffe og innføre ny, felles pasientjournal (PAS/EPJ) for helseforetakene i Midt-Norge. Alle kommuner i Midt-Norge har inngått en samarbeidsavtale med programmet, og målet er at alle ledd i helsetjenesten skal ta i bruk samme løsning.

Programmet legger vekt på samhandling med kommunehelsetjenesten og fastlegene, samt andre offentlige og private aktører i de tre fylkene.
Ifølge Helse Midt-Norge har nærmere 400 helsemedarbeidere har deltatt i workshops for å stille krav til den nye journalløsningen som Helseplattformen skal anskaffe.

Samarbeidsmodell
I juni måned fikk Helse Midt-Norge, gjennom programmet Helseplattformen,  i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å være et regionalt utprøvingsprogram for det nasjonale målbildet i kjernejournal, «Én innbygger – én journal» – og et mulig startpunkt for en felles nasjonal løsning for kommunal helse- og omsorgstjeneste.

Etter tildeling av oppdraget uttalte administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge:

– Jeg er sikker på at dette oppdraget vi nå har fått vil være med på å endre helsetjenesten i Norge, sa Slørdahl.

Direktoratet for e-helse skal etablere en samarbeidsmodell mellom det nasjonale planarbeidet og Helseplattformen.

Powered by Labrador CMS