Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Fikk forskningspris for OCD-studie

Nor Christian Torp fikk pris for sitt arbeid med en behandlingsstudie på tvangslidelser (OCD).

INGEN MEDISIN: Studien til Nor Christian Torp fant blant annet at halvparten av barn med invalidiserende lidelser kan behandles uten medisin.
Foto: Arkiv

Nor Christian Torp, BUPA, Bærum BUP er tildelt Vestre Vikens forskningspris på 30.000 kroner og et grafisk trykk, for sitt bidrag til en nordisk studie, NordLOTS, som omfatter 269 barn og unge med tvangslidelse (OCD) i alderen 7 til 18 år, bosatt i Norge, Danmark og Sverige. NordLOTS er den største behandlingsstudien som er gjennomført med barn og ungdom med tvangstanker, og forskningen ble publisert i det anerkjente tidsskriftet Journal of the American Academy of Child & Adolescent psychiatry.

Studien fastslår at gjennom systematisk og kvalitetssikret eksponeringsbehandling opplever de fleste barn og unge med tvangstanker betydelig bedring på kort tid. Og halvparten av alle barn med invalidiserende lidelse kunne behandles uten bruk av medisin.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!