Øyelege ba pasient spionere på konkurrent

En øyelege tilbød en pasient titusenvis av kroner for å gjøre skjult lydopptak hos en konkurrerende øyelege.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det skriver Nordlys, som har fått tilgang til en e-post der øyelege Per Somby - som har egen klinikk i Lakselv i Finnmark - ber en pasient om å gå til en konkurrerende øyelege i Tromsø.
Somby foreslo at pasienten skulle gjøre lydopptak av den andre øyelegen under konsultasjonen, og deretter selge opptaket videre til ham.
I en e-post, som Nordlys har fått tilgang til, kommer det frem at Somby tilbyr å betale en sum på titusenvis av kroner for tjenesten.
Pasienten takket nei til forslaget, og klaget Somby  inn til Fylkesmannen.
Situasjonen oppsto etter at pasienten ba om å få tilbakebetalt pengene etter en privat laserbehandling i 2012.
Saken endte med at pasientens advokat klaget Somby inn til Fylkesmannen i Finnmark. Fylkeslegen har nå bedt Statens helsetilsyn vurdere administrativ reaksjon mot Somby.
Somby er også leder av Samisk legeforening, som blant annet får tilskudd fra Sametinget.
På spørsmål fra Nordlys om han som leder av denne kan stå inne for at han gir pasienter slike tilbud, svarer Somby at det kan han ikke.

Somby sier til avisen at bakgrunnen for avtaleforslaget var at han lenge har hatt en mistanke om den aktuelle legen i Tromsø, som han ville få bekreftet: Somby mener at Tromsø-legen gjentatte ganger har bedt pasienter gå til pasientskadeerstatningssak mot ham.

– I ettertid er jeg ikke bekvem med dette. Man kan gjøre mange ting i krigens hete som man angrer på etterpå, sier Somby til Nordlys.

Powered by Labrador CMS