Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

250 millioner til IKT i sykehusene

Men IKT Norge mener satsingen er for liten til å løse de overordnede problemene.

Publisert: 2013-10-14 — 11.02 (Oppdatert: 2015-05-09 — 09.30)

I sitt siste statsbudsjett foreslår den rødgrønne regjeringen 250 millioner ekstra til IKT og medisinskteknisk utstyr i helseforetakene. Satsingen skal brukes til å legge til rette for raskere innføring av elektronisk samhandling mellom sykehus og andre aktører.

«Tiltak omfatter blant andre elektroniske henvisninger og basismeldinger mellom sykehus, fastleger og pleie- og omsorgssektoren i kommunene, automatisk oppdatering av adresseregisteret og elektroniske fødselsmeldinger til Folkeregisteret», heter det i statsbudsjett.

Les hele helse-budsjettet her

– Gode intensjoner
Regjeringen foreslår 25 millioner kroner for å utrede og kvalitetssikre løsningskonsepter for felles journal samt 20 millioner kroner for å videreutvikle tjenesten Min helse på nett. Fem millioner skal brukes til å styrke informasjonssikkerheten.

– Det virker som om det er gode intensjoner, men manglende forståelse for hvor stor oppgaven i helsesektoren egentlig er, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge til Dagens Medisin.

– Burde ha tatt et jafs
– IKT-satsingen i sykehusene er betydelig større enn tidligere, men likevel for liten i forhold til de omfattende problemene som finnes der. Jeg er redd man tar ting stykkevis og delt, i stedet for å ta et jafs, sier Hoff.

34 millioner kroner i budsjettet er øremerket helse- og velferdsteknologi. Med dette menes for eksempel sensorstyrte overvåkingssystemer som kan gi bedre alderdom og bidra til at eldre kan bo lengre hjemme.

– En tullesum
Hoff ønsker satsingen velkommen, men mener likevel den er for beskjeden. Bransjen har estimert at 500 millioner over fire år er nødvendig.

– 34 millioner er en tullesum som man ikke får opprettet så mye for. Vi hadde sett for oss et større løft, her ligger det muligheter for å spare mye penger på sikt, sier Hoff.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!