Prioriterer norsk kreftlegemiddel

Det amerikanske Food and Drug administration (FDA) priorioterer markedsføringssøknaden fra Bayer på det norske firmaet Algetas legemiddel – som er planlagt brukt ved spredning av kreft til skjelettet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette er nå klart etter at den amerikanske legemiddelmyndigheten har annonsert at den vil prioritere søknaden om markedsføringstillatelse på legemiddelet radium-223.

Utviklet av norske forskere
Kreftlegemiddelet med navnet Alpharadin er utviklet av de norske forskere Øyvind S. Bruland og Roy H. Larsen.

Under Dagens Medisin Arena om Forskning og kommersialisering i forrige uke ble utviklingen av nettopp dette legemiddelet trukket frem som en norsk suksesshistorie. Nå har Algeta og Bayer altså kommet ett skritt videre i sitt arbeid med å få det gjort tilgjengelig for pasienter.

– Med prioritert saksbehandling i USA for radium-223 bekreftes det at legemiddelet kan ha potensial til å bli en behandlingsmulighet for pasienter med prostatakreft som har spredning til skjelettet. Vi avventer en endelig avgjørelse fra helsemyndighetene i løpet av året, og vi fortsetter arbeidet sammen med vår partner Bayer for å gjøre dette nye legemiddelet tilgjengelig for pasienter, sier finansdirektør Øystein Soug i Algeta til Dagens Medisin.

Kan gi raskere tilgang
Også Bayer er fornøyd FDA-prioriteringen. Legemiddelet er ment for pasienter med kastrasjonsresistent prostatakreft (CRPC) med spredning til skjelettet.

– Vi er glad for at FDA har gitt prioritert status til radium-223 for
behandling av pasienter med CRPC som har spredning til skjelettet. Det er en støtte til vår pågående innsats for å gjøre legemiddelet tilgjengelig så tidlig som mulig for pasienter som har behov for nye behandlingstilbud.

Det sier Kemal Malik (MD), medlem av Bayer HealthCare Executive Committee og leder for firmaets Global Development.

Powered by Labrador CMS