Legger ned psykiatrisk sengepost

Styret ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har besluttet å legge ned en sengepost med 12 døgnplasser ved Åsgård i Tromsø.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

- Tilbudet til pasienter som berøres av denne endringen skal ivaretas ved å styrke kapasiteten ved annen sengepost samt styrke utrednings- og behandlingskapasitet i andre deler av psykiatrien, spesielt ved de distriktspsykiatriske sentrene (DPS), heter det i en pressemelding fra Universitetssykehuset Nord Norge (UNN).
Advarer mot nedleggelse
– Beslutningen om å redusere døgnplasser i psykiatrien er i tråd med UNNs overordnede mål om å overføre mer av driften fra døgn- til dagbehandling i hele UNN, ifølge sykehuset.
Fagfolk går nå ut og advarer mot nedleggelsen av den akuttpsykiatriske posten:
– Nedleggingen kan føre til flere selvmord blant unge psykiatriske pasienter, sier Vidje Hansen, professor i psykiatri, til NRK Nordnytt.
– Et slikt tilbud finnes ikke ved distriktspsykiatriske sentrene som er ment til å ta over ansvaret for disse pasientene på sikt, sier Hansen.
Omstillingskrav
Sykehuset uttaler at nedleggelsen er en konsekvens av omstillingskravet for 2013, hvor Universitetssykehuset Nord-Norge skal redusere kostnadene med 87,5 millioner kroner.
Hovedtiltakene for å oppnå dette målet er reduksjon av senger og endret bemanningsplanlegging.

Powered by Labrador CMS