Utvalg skal vurdere lønn

Et offentlig utvalg skal se nærmere på hvordan lønnsdannelsen i Norge fungerer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det ble klart da regjeringen 11. september hadde møte med partene i arbeidslivet for å drøfte erfaringer fra lønnsoppgjørene de senere årene.

Skal oppsummere tolv år
Statsminister Jens Stoltenberg opplyser at utvalget skal oppsummere erfaringer med årets inntektsoppgjør og vurdere erfaringene med lønnsdannelsen gjennom de tolv årene. For tolv år siden som innførte man handlingsregelen og inflasjonsmålet for pengepolitikken.

– Utvalget skal også drøfte makroøkonomiske utviklingstrekk som kan skape utfordringer for norsk økonomi og lønnsdannelsen framover, sier statsministeren.

Partene representert
Professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo vil lede utvalget, som vil bli satt sammen på en liknende måte som Holden II-utvalget.

For ti år siden så Holden II-utvalget på lønnsdannelsen i Norge i lys av innføringen av inflasjonsmål i pengepolitikken og handlingsregelen i finanspolitikken i mars 2001. Holden II-utvalget var et ekspertutvalg der partene i arbeidslivet var representert.

– En god dialog mellom politiske myndigheter og partene er en viktig del av det inntektspolitiske samarbeidet, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Mandatet ikke klart
Statsministerens kontor opplyser at finansdepartementet vil komme tilbake med en nærmere beskrivelse av mandat og sammensetning av utvalget i nærmeste framtid.

Powered by Labrador CMS