TID FOR SAMSPILL: – Dersom vi skal lykkes med å skape en bærekraftig nasjonal helsetjeneste, må lokaliseringskrangel, profesjonsinteresser og overbudspolitikk vike, mener artikkelforfatteren.

Tid for helsepolitisk forlik

Helsepersonellkommisjonens rapport har tittelen «Tid for handling». Den kan videreføres til «Tid for et bredt helsepolitisk forlik».

Publisert Sist oppdatert
Magne Nylenna

BILDET AV de norske partilederne som presenterte «Nansenhjelpen» til Ukraina, var vakkert. Det viser styrken ved et samfunn som står sammen når det virkelig gjelder.

Norge er fortsatt et slikt samfunn. På de viktigste områdene er det grunnleggende partipolitisk enighet. Slik er det i utenrikspolitikken, forsvarspolitikken og pengepolitikken.

EVNE – OG VILJE. Nå er det helsepolitikken det gjelder. Helsepersonellkommisjonen dokumenterer noe mange av oss har sett lenge. Vår offentlige helsetjeneste står i en kritisk situasjon.

Det handler ikke bare om rekruttering av personell, men om evne og vilje til å sikre lik tilgang til gode helsetjenester til alle – uavhengig av geografi og økonomi.

Partiene må slutte å krangle om hvem som gjorde hva i fortiden

TID FOR HELSEFORLIK. Dersom vi skal lykkes, må lokaliseringskrangel, profesjonsinteresser og overbudspolitikk vike. Partiene må slutte å krangle om hvem som har gjort hva i fortiden.

Nå er fremtiden viktigst. Alle partier må gå sammen om den grunnleggende oppgaven: Å skape en bærekraftig nasjonal helsetjeneste!

NOU-ens tittel er «Tid for handling». Det kan omsettes til «Tid for et bredt helsepolitisk forlik».


Ingen oppgitte interessekonflikter


Dagens Medisin
, fra Kronikk- og debattseksjonen i 03-utgaven.

Powered by Labrador CMS