DIALOG: Det har vært avholdt møte mellom ledere og tillitvalgte ved avdelingen ved Ullevål sykehus hvor et stort antall sykepleiere har valgt å si opp sine stillinger. Foto: Anne Grete Storvik.
DIALOG: Det har vært avholdt møte mellom ledere og tillitvalgte ved avdelingen ved Ullevål sykehus hvor et stort antall sykepleiere har valgt å si opp sine stillinger. Foto: Anne Grete Storvik.

Sykepleiere vurderer å trekke oppsigelser ved OUS-avdeling

Et nytt forslag fra ledelsen har ført til at flere sykepleiere kan komme til å fortsette i jobben ved thoraxkirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Publisert Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke ble det kjent av 14 av 25 sykepleiere ved thoraxkirurgisk avdeling ved OUS Ullevål har sagt opp jobben, samt at flere sykepleiere hadde varslet sin avgang.

En av dem som hadde sagt opp jobben, verneombud Stig Struksnes, sa da til Dagens Medisin at han egentlig ikke ønsker å skifte jobb.

– Folk blir lei av bli behandlet som fabrikkarbeidere som skal håndtere stykkgods og ikke mennesker, uttalte Struksnes.

Nå har ledelsen lagt et nytt løsningsforslag på bordet, melder NRK.

Kan snu

Thoraxkirurgisk avdeling er en delt avdeling med aktivitet både på Rikshospitalet og Ullevål sykehus. Bakgrunnen for protestene fra de ansatte ved Ullevål er en turnusendring og en plan om å holde sommerstengt ved Ullevål og heller bruke personalet ved Rikshospitalet.

I forrige uke erkjente klinikkleder ved hjerte-, lunge- og karklinikken, Bjørn Bendz, at han ikke kjente til at misnøyen blant de ansatte var så stor. Han sa likevel at han ikke ville gjort noe annerledes.

Onsdag kveld bekrefter OUS overfor NRK at det ligger et nytt løsningsforslag på bordet. Forslaget skal ha blitt tatt opp på et møte mellom ledere og tillitsvalgte.

Etter det NRK erfarer innebærer forslaget at driften ved Ullevål sykehus ikke vil stenges totalt i sommer, men at det vil holdes helgestengt.

Intensivsykepleier og tillitsvalgt Stine Molvær Nesseth sier til statskanalen at det nå er flere sykepleiere som kan være villige til å trekke oppsigelsene sine. Hun sier det er vanskelig å fastslå hvor mange det gjelder.

– Men det ser ut til at vi kan være ein god gjeng som blir igjen dersom dette nå kan snu.

Powered by Labrador CMS