Beslutningsforum har mandag møte på Gardermoen. Flere medisiner tas opp til vurdering. Foto: Per Corneliussen

Beslutningsforum: Nei til livmorhalskreft-medisin

Legemidlet bevacizumab (Avastin) brukes i behandlingen av avansert livmorhalskreft og ved tilbakefall av livmorhalskreft.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

GARDERMOEN: Et legemiddel mot avansert livmorhalskreft fikk mandag nei av Beslutningsforum for nye metoder, fordi det er for dyrt.

Dermed kan ikke norske offentlige sykehus ta dette i bruk.
Beslutningsforum tar mandag for seg flere nye legemidler, blant annet immunterapi for lungekreft.
Legemidlet bavacizumab (Avastin) brukes i behandlingen av avansert eller tilbakefallende livmorhalskreft. Statens Legemiddelverk har fastslått at de mener behandlingen ikke er kostnadseffektiv gitt dagens pris.

Også to andre legemidler fikk nei:

Adalimumab (Humira) for behandling av moderat til alvorlig hidradenitis suppurativa, en betennelse i svettekjertlene, hos pasienter uten respons på standardbehandling. Ifølge Legemiddelverkets (SLV) metodevurdering er ikke behandlingen kostnadseffektiv med prisen selskapet har gitt i sitt anbud til Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS).
Karfilzomib (Kyprolis) i kombinasjonsbehandling med lenalidomid og deksametason for myelomatose, benmargskreft. Ifølge Kristin Svanqvist i SLV er legemiddelet ikke vurdert som kostnadseffektivt etter at SLV har mottatt siste pristilbud.
Fikk ja:

Foruten pembrolizumab for lungekreft, fikk også sekukinumab (Cosentyx) til behandling av leddsykdommen psoriasisartritt, ja fra Beslutningsforum mandag. SLV skriver at de mener sekukinumab ligger i det midtre sjiktet for pris når doseringen er høy.

Powered by Labrador CMS