FORLATER SYKEHUSET: Flere jordmødre velger å starte et nytt privat tilbud når ABC-klinikken legges ned.  Foto: Vidar Sandnes

FORLATER SYKEHUSET: Flere jordmødre velger å starte et nytt privat tilbud når ABC-klinikken legges ned. 

Foto: Vidar Sandnes

ABC-jordmødre åpner privat fødeklinikk

Jordmødre fra Ullevål starter opp et tilsvarende privat fødetilbud som det som har vært tilbudt på ABC-klinikken ved Ullevål sykehus.

Publisert

Tirsdag ble det kjent at ABC-klinikken ved Ullevål sykehus legges ned. Siste arbeidsdag blir 4. mars i år. Klinikken har spesialkompetanse på naturlige fødsler og har vært i drift i 25 år. 

Avgjørelsen har møtt krass kritikk fra en rekke hold, blant annet tillitsvalgte og politikere.

Flere jordmødre fra ABC-enheten har derfor valgt å starte opp et privat tilbud. Jordmødrene starter opp det nye fødetilbudet Min fødsel i Sorgenfrigata på Majorstuen, melder Vårt Oslo.

– Vi er i oppstartfasen og lanserer nye tjenester i løpet av 2023, heter det på nettsiden til den nye private fødeklinikken.

ABC-klinikken ble i november helgestengt på grunn av mangel på jordmødre ved OUS. I forrige uke ble det kjent at to til fire fødestuer skulle stenges ved OUS. Det ble da viste til en betydelig nedgang i antall fødsler i 2022, sammenlignet med året før. 

Powered by Labrador CMS