MEST MORSOMT: – Nå er det blitt morsomt. Jeg har ikke rukket å dele ut paraplyene ennå, og nå kom det faktisk noen og spurte om de kunne få dem, sier Ann Iserid Vik-Johansen, leder for Øre-nese-hals-poliklinikken på sykehuset, og tidligere tillitsvalgt for sykepleierne.

Foto: Privat

Paraply-gave til sykehusansatte vekker oppsikt

Det er delte meninger om hvorvidt en paraply fra ledelsen ved Sykehuset Telemark er en passende gest. – Mest humor, er tilbakemeldingen fra noen ansatte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Etter at lokale medier omtalte et Facebook-innlegg fra ektefellen til en ansatt ved Sykehuset Telemark, har nyheten om at de ansatte har fått en oppmerksomhet fra ledelsen i form av en paraply, spredt seg til medier over hele landet.

Jeg er vanvittig stolt av min fru, som er sykepleier på Sykehuset Telemark. I snart et år har de stått ekstra på, utsatt seg selv med å gå i front og pleie pasienter med og uten Korona. Som en påskjønnelse og julegave får de en paraply med Sykehuset Telemark trykket på ... skriver vedkommende på Facebook.

Det er en morsom greie fordi det har gitt oss så mye oppmerksomhet Ann Iserid Vik-Johansen

På esken har sykehusdirektøren skrevet en hilsen:

Kjære kollega, vi setter stor pris på at du er en del av Sykehuset Telemark. I dette spesielt krevende året ønsker vi å synliggjøre deg med denne gaven. Tusen takk for den viktige jobben du gjør for oss. Beste hilsen Tom Helge Rønning.

De mange reaksjonene på Facebook har vært både negative og positive:

...jeg synes da gaven var en hyggelig gest og det er få yrker som har så stor respekt i samfunnet om dagen som sykepleiere/ helsearbeidere

…vært bedre å ikke gi noe! Dette er jo bare provoserende.

Da får jo alle paraply da, - både de på toppen og de på gulvet.

Til Telemarksavisa (TA) sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning at han synes det er leit at gaven blir dårlig mottatt.

– Dette er ment som en hyggelig gest til de ansatte. Vi har verken økonomi eller anledning til å bruke offentlige midler, så det er begrenset hva vi kan gjøre, sier Rønning.

– Vi skulle gjerne ha gitt mye mer, så det er leit hvis man føler det på den måten, sier han til TA, og legger til at de ikke har gitt gaver til de ansatte på mange år, men i stedet gitt gaver til en veldedig organisasjon.  

Tillitsvalgt for Legeforeningen ved sykehuset, Tor Severinsen, sier til Dagens Medisin at han ikke har fått tilbakemelding om paraplyen fra de ansatte, og at han heller ikke har diskutert saken med de øvrige tillitsvalgte.

–  Det er et forsøk fra direktøren på å gi en liten oppmerksomhet. Det er opp til mottakerne hvordan de oppfatter det. Det har vært en veldig strevsom periode for mange ansatte. Hvis de synes det er helt feilslått, kan jeg ha forståelse for det.
Også Severinsen viser til at det ikke har vært vanlig med julegaver til de ansatte, utover gaven til en veldedig organisasjon.

Dette bekrefter også kommunikasjonsdirektør Lars Kittilsen.

–  Vi har ikke hatt tradisjon for julegaver til ansatte så lenge jeg har vært her. Vi har tidligere gitt gave til Leger uten grenser på vegne av de ansatte, og hatt en felles julemiddag. Den blir det ikke noe av, så i år ble det gitt en paraply som en symbolsk gest. For sykehuset er det viktig at vi er nøkterne.

Han opplyser til Dagens Medisin at de om lag 4000 paraplyene har kostet anslagsvis 300 000 kroner.

Ann Iserid Vik-Johansen, som er leder for Øre-nese-hals-poliklinikken på sykehuset, og tidligere tillitsvalgt for sykepleierne, forteller at paraplysaken som fredag er omtalt i flere medier over hele landet, har hatt en svært trivelig effekt på humøret på avdelingen:

– Her er det tatt imot med godt humør. Folk gir tilbakemelding om at de forstår at det er et forsøk på en hyggelig gest. Nå er det blitt morsomt. Jeg har ikke rukket å dele ut paraplyene ennå, og nå kom de faktisk noen og spurte om de kunne få dem.

–  Så det er mest humor rundt dette. Det er en morsom greie fordi det har gitt oss så mye oppmerksomhet, sier hun til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS