LIVSKVALITET: – Hvis partneren din plutselig lukter løk, går det ut over parforholdet. Og når maten ikke lenger smaker som den skal, kan det gi en alvorlig grad av redusert livskvalitet, sier tannlege og forsker Bano Singh som behandler pasienter med slik problematikk. Foto: Leni Aurora Brækhus

– Rehabilitering av lukt og smak blir neglisjert, mener forsker

Tap og forvrengning av lukt og smak kan ramme ulike pasientgrupper. Sansene kan trenes opp igjen, men behandlingstilbudet i Norge er uoversiktlig, mener UiO-forsker Bano Singh. NFA-leder Marte Kvittum Tangen bekrefter at det kan være vanskelig for fastlegene å vite hvor pasientene skal henvise.

Publisert Sist oppdatert

Tap eller forvrengning av lukt og smak kan skyldes mange ulike ting, som sykdom og medisinsk behandling. Etter at det viste seg å være et symptom på, og en vanlig senfølge av koronainfeksjon, har slike problemer fått økt oppmerksomhet.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS