Psykisk kriseplan som egen app

Sørlandet Sykehuset har utarbeidet en egen app som skal hjelpe folk med psykiske problemer å forebygge og håndtere kriser.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Sørlandet sykehus HF (SSHF) og det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet "I trygge hender 24-7", har i samarbeid med danske programvareutviklere utarbeidet app’en ”MinPlan Norge”.
Dette er en elektronisk plan for forebygging og håndtering av kriser, og app’en skal være til hjelpe for å forhindre selvmord, overdose og selvskading hos folk med psykiske lidelser.
Bygger på anerkjente metoder
App’en baserer seg på en anerkjent metode, også kjent som kriseplan eller mestringsplan, som allerede benyttes i arbeidet med forebygging av selvmord, i følge SSHF.

– Vi tror man oppnår økt tilgjengelighet til planen dersom den ligger lagret på telefonen. En plan for hva man kan gjøre i en krisesituasjon har vist seg å være avgjørende for mange fortvilte mennesker, slik at de har greid å avverge at den blir livstruende, uttaler klinikksjef Oddvar Sæther.
Bruker utarbeider innhold
Innholdet i mestringsplanen utarbeides av brukeren selv, eller i samarbeid med behandler, og består av faresignaler og strategier for å mestre disse.

Det er også lagt inn en komplett oversikt over landets legevaktkontorer, kontaktinfo til Alarmtelefonen for barn og unge og Mental Helse. Det er også mulig å legge til brukerens eget nettverk.
App’en er gratis og fri for reklame, og ble lansert på Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september.

Powered by Labrador CMS