– GLEDELIG: – Dette vil bidra til mer forskning på store områder der vi har behov for mer kunnskap, sier helseminister Bent Høie. Arkivfoto: Lasse Moe Foto:

– Et taktskifte for primærhelse-forskning

Helseminister Bent Høie gleder seg over millionstøtten til forskning i primærhelsetjenesten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tirsdag ble det klart at Universitetet i Bergen får støtte til et nasjonalt prosjekt som skal gjøre forskning på primærhelsetjenesten enklere for både forskere og fastleger. Forskerne har arbeidet med prosjektet i syv år, og et samlet allmennmedisinsk miljø står bak. UiB har søkt om 107 millioner kroner i støtte, og skal nå inn i forhandlinger med Forskningsrådet om den endelige summen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) gleder seg over tildelingen.

– Jeg vil gratulere Universitetet i Bergen med forskningsstøtten, og synes det er spesielt hyggelig at midlene går til et primærhelsetjeneste-prosjekt, sier Høie til Dagens Medisin.

Store sykdomsområder
Han sier dette er en oppfølging av HelseOmsorg21-strategien, en strategi som blant annet skulle skape mer og bedre forskning.

– Dette vil bidra til mer forskning på store områder der vi har behov for mer kunnskap, som diabetes, KOLS, utmattelsessykdommer og lettere psykiske lidelser. Dette er lidelser som ofte håndteres i primærhelsetjenesten, men som det i dag er alt for lite forskning på, sier Høie.

– Anerkjennelse
Høie, som tirsdag er i Ålesund på toppmøte om antibiotikaresistens, håper dette blir et løft for forskning i primærhelsetjenesten.

– Dette er ekstra gledelig fordi tildelingen representerer noe nytt og et taktskifte knyttet til anerkjennelsen av forskning i primærhelsetjenesten. Det vil bidra til å rekruttere pasienter fra primærhelsetjenesten inn i kliniske studier, sier Høie.

Powered by Labrador CMS