Ber legemiddelfirmaene være nøye med mangel-varslingene

P-pilleprodusenten MSD varslet Statens legemiddelverk for sent om forsinkede leveranser.

Publisert

Det er nå leveringsproblemer for kombinasjons-p-pillen Mercilon i Norge.

I utgangspunktet meldte selskapet som markedsfører pillen om kortvarig mangel, som skulle vare fram til 9.januar. Pakninger på lager i Norge, skulle dekke denne mangelen.

Men nå er nye leveranser forsinket, og Statens legemiddelverk (SLV) sier de ikke har fått beskjed fra selskapet om dette.

– Det viser seg nå at nye leveranser er forsinket uten at SLV har fått melding om dette fra MSD. Forventet levering er nå 23. januar, men det fare for ytterligere forsinkelser. Norske apotek er nå i ferd med å gå tomme for Mercilon, opplyser SLV.

– Vi har mange ganger påpekt over for legemiddelindustrien at de har en ubetinget plikt til å informere Legemiddelverket om legemiddelmangel slik at vi har tid til å finne løsninger på problemene og til å få gitt informasjon til pasienter, leger og apotek, sier fagmedisinsk direktør Steinar Madsen.

Kommunikasjonsdirektør Hans Petter Strifeldt i MSD sier selskapet er opptatt av å gi beskjed om mangel så snart som råd er.

– I denne saken ga vi den første meldingen tidlig i desember, og da skulle levering starte i uke 2, som begynner med mandag den 9. Midt i juleferien kom det imidlertid en oppdatering om ytterligere forsinkelser og vi har nå fått foreløpig beskjed om at tidligste levering er uke fire. Vi er selvsagt opptatt av å følge retningslinjene til SLV på dette området, og vi bruker SLVs dedikerte skjemaer. Her var det juleferien som gjorde at denne siste meldingen gikk litt under radaren, sier Strifeldt.

Powered by Labrador CMS