KONKURRANSEUTSETTER: – Jeg er positiv til å konkurranseutsette denne typen ikke-medisinske tjenester, sier helseminister Bent Høie. Arkivfoto: Vidar Sandnes Foto:

Sier ja til bruk av eksterne IT-leverandører

Helse Sør-Øst har fått helseminister Bent Høie sin godkjenning til å bruke eksterne leverandører til IKT-modernisering.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Styret i Helse Sør-Øst RHF vedtok 8. september å gjennomføre en omfattende modernisering av IKT-infrastrukturen og at dette skulle skje ved bruk av en ekstern leverandør.

Helseminister Bent Høie har i foretaksmøte torsdag godkjent at deler av tjenesteavtalen om modernisering av Helse Sør-Øst sin IKT-infrastruktur kan gjennomføres ved å bruke eksterne leverandører – finansiell leasing.

– Jeg har i foretaksmøtet godkjent at deler av tjenesteavtalen som skal inngås, kan innebære finansiell leie ut over 100 millioner kroner, sier Høie i en pressemelding fra departementet.

Les også: Helse Sør-Øst: Vil gi IT-jobben til eksterne leverandører

Høie viser til at en slik avtale er lønnsom.

– Jeg er positiv til å konkurranseutsette denne typen ikke-medisinske tjenester. En slik avtale vil kunne gi store økonomiske besparelser. Det gir sykehusene mer penger til pasientbehandling, sier Høie.

Stiller krav
Avtalen Helse Sør-Øst skal inngå med ekstern leverandør stiller krav om at alle datasentre skal stå i Norge, inkludert all lagring av pasientdata og krav til separasjon av helseforetakenes data.

Personell som drifter infrastruktur skal ikke ha tilgang til personsensitiv informasjon, og det skal gjennomføres risiko- og sårbarhetsanalyse som dokumenterer at kravene til behandling av personsensitiv informasjon er tilfredsstilt.

Les mer om styrevedtaket til Helse Sør-Øst her.

Målrettet ressursbruk
Sykehuspartner HF har det overordnede ansvaret for blant annet IKT-tjenester til alle sykehusene i Helse Sør-Øst, og skal levere og drifte tjenester innen disse kategoriene.

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus, mener likevel at det er en bedre løsning å finne leverandører også utenfor Sykehuspartner i denne sammenhengen.

– Etter en grundig vurdering mener jeg at vi med en ekstern partner kan gjennomføre moderniseringen raskere, billigere og med lavere risiko, sa Lofthus og viste til at Helse Sør-Øst sin felles tjenesteleverandør, Sykehuspartner, kan bruke ressursene mer målrettet mot å understøtte sykehusenes behov for IKT-tjenester, uttalte Lofthus før styremøtet.

Powered by Labrador CMS