KNALLÅR: Fra 2019 til 2020 hadde Kry en omsetningsvekst på 50 prosent-  

Foto: Kry

Kraftig omsetningsvekst for private legetjenester

– Fra 2020 til 2021 ligger vi an til en nær tredobling av omsetningen, sier daglig leder i Kry, Benedicte Grytte Dahl. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det er slett ikke bare Hjemmelegene som har notert en kraftig omsetningsvekst gjennom pandemien.

Svenske Kry, eller Digital Medical Supply Norway, starter opp tre klinikker i Norge. Selskapet har 134 ansatte og innleide konsulenter her i landet, og rigger seg for omfattende vekst, skriver Dagens Næringsliv.

Daglig leder i Kry, Benedicte Grytte Dahl, sier til Dagens Medisin at Kry fra 2019 til 2020 hadde en 50 prosents omsetningsvekst.

– Og fra 2020 til 2021 ligger vi an til en nær tredobling av omsetningen, sier Dahl.

Også for Kry, skyldes det negative resultatet tunge investeringer i pasientreiser, fysiske lokasjoner og kvalitet.

– Vi bruker mye ressurser på å støtte klinikerne med det de trenger for å yte best mulig pasientbistand. Kry ønsker å være med på å forme fremtidens helsetjeneste. Det er en krevende oppgave, som vi og investorene våre er klare for å investere i, fremholder hun.

Tror på digital vekst

Hos Kry tror man at pasienter i fremtiden vil etterspørre digitale helsetjenester, innen alt fra vaksinering til psykisk helsehjelp.

– Kry ønsker fortsatt å bidra der det trengs, enten det er for det offentlige, privatpersoner, bedrifter eller forsikringsselskap. Nå som Norge har åpnet opp igjen, ser vi svært stor etterspørsel etter influensavaksinering og stor økning i våre digitale helsetjenester, sier Dahl og oppsummerer:

– Vi mener at man vil styrke det offentlige helsevesenet ved å inkludere innovative helsetjenester som oss i tilbudet til befolkningen. Dette bidrar til å redusere kostnader og belastningen på et presset helsebudsjett. Privat-offentlig samarbeid er ikke nytt; De fleste fastleger er for eksempel private/næringsdrivende, med avtaler med det offentlige. Vårt budskap er - still krav til kvalitet og utførelse. Vi vil gjerne bidra.

Vi forventer ikke like høye inntekter i 2022 som i 2021 Daniel Sørli

Fortsatt i etableringsfasen

For Dr. Dropin endte fjoråret med driftsinntekter på nærmere 60 millioner kroner. Ifølge E24 vil selskapet passere 200 millioner kroner i omsetning i år. Resultat før skatt i 2020 ble på minus 12 millioner kroner.

– Siden etableringen i 2017 har Dr. Dropin investert i vekst. I dette ligger det utvidelse av tjenestetilbudet, åpning av klinikker, og utvikling av IT-plattformene våre. At selskapet ikke har en positiv driftsmargin i etableringsfasen, er helt etter planene vi la for snart fem år siden, sier Daniel Sørli i en kommentar.

ETTER PLANEN: - At selskapet ikke har en positiv driftsmargin i etableringsfasen, er helt etter planene vi la for snart fem år siden, sier Daniel Sørli, daglig leder i Dr. Dropin. Foto: Vidar Sandnes

– I hvor stor grad er denne veksten en pandemieffekt?

–  I starten av 2020 merket vi først en betydelig nedgang i pasientvolumet, men økning i videokonsultasjoner. Utover høsten ble det økt etterspørsel etter testing for covid-19, både gjennom offentlige kontrakter og det private markedet. Vi har hatt et godt samarbeid med flere kommuner, som har bidratt til omsetningen. I tillegg har vi leid ut personell til de kommunale luftveisklinikkene og vaksinesentrene, sier Sørli, som utdyper:

– Da krisen brøt ut, frigjorde vi en del av legene våre til å hjelpe til ved lokale sykehus. Etter hvert ble det klart at Dr. Dropin også kunne bistå direkte. Dette har vært et meningsfullt oppdrag for oss, og jeg vil berømme byrådet i Oslo kommune for hvor kjapt de gikk ut til flere private aktører for å hjelpe til med å øke testkapasiteten.

Pandemieffekten

Men pandemieffekten, som flere av de private legetjenestene opplever, vil ikke vare, tror Daniel Sørli:

– Vi forventer ikke like høye inntekter i 2022 som i 2021. Når det er sagt, har Dr. Dropin en sterk underliggende vekst. Vi fortsetter å etablere nye tjenester og klinikker, både fysisk og digitalt. Vi ser at tjenestetilbudet blir tatt godt imot av befolkningen. Dette gjelder både digitale helsetjenester, allmennlege, psykolog, fysioterapi, dermatologi, pediatri og gynekologi. I tillegg er det en del tjenester vi ikke har lansert ennå, oppsummerer han.

Volvat Medisinske senter omsatte for 943 millioner kroner i fjor, men hadde et negativt resultat før skatt på 40 millioner kroner.

Private legetjenester

Resultat før skatt 2019

Resultat før skatt 2020

Driftsinntekter 2019

Driftsinntekter 2020

Digital Medical supply Norway AS (Kry)

-5  mill

-8mill

10, 8 mill

16,2 mill

Dr. Dropin

-9 mill

-12 mill

36,9 mill

59,5 mill

Hjemmelegene

-7,4 mill

-4,8 mill

4,8 mill

19,7 mill

Volvat

 

-40,2

 

943,6 mill

Powered by Labrador CMS