Stavanger universitetssjukehus (SUS) forlater de sosiale mediene i første omgang for en periode på ett år, fra og med 1. juli. Sykehuset vil fremdeles være aktiv på andre sosiale medier. Foto: Skjermdump SUS på Facebook

Stavanger universitetssjukehus (SUS) forlater de sosiale mediene i første omgang for en periode på ett år, fra og med 1. juli. Sykehuset vil fremdeles være aktiv på andre sosiale medier.

Foto: Skjermdump SUS på Facebook

SUS forlater Facebook og Instagram

På bakgrunn av Datatilsynets rapport om Metas behandling av personvernopplysninger på Facebook, tar Stavanger universitetssjukehus en pause fra Facebook og Instagram.

– I likhet med Datatilsynet, har vi vurdert at det er vanskelig for oss å ivareta behandlingsansvaret i tråd med personvernforordningen. Vi har ikke tilstrekkelig kunnskap om, eller kontroll over, hvordan data om følgerne våre behandles. Det er en risiko vi ikke lenger ønsker å ta, uttaler kommunikasjonsdirektør Helga Strand Vestbø til sykehusets nettside.

Datatilsynets rapport kan du lese her. Meta er eier av de sosiale mediene Facebook, Instagram og WhatsApp.

Stavanger universitetssjukehus (SUS) forlater de sosiale mediene i første omgang for en periode på ett år, fra og med 1. juli.

Det er SUS sin offisielle side på Facebook og SUS sine to offisielle kontoer på Instagram som stenges.

SUS skriver at sykehuset har som en del av risikovurderingen sett på etiske og prinsipielle problemstillinger knyttet til tilstedeværelse på de nevnte sosiale mediene. Både personvernombudet og klinisk etikk-komité har uttalt seg. Mette Øfstegaard har representert tillitsvalgtgruppen i arbeidet.

– Det er stor usikkerhet knyttet til hvordan Meta bruker og deler videre opplysninger om våre medarbeidere, pasienter og andre som følger oss i sosiale medier. Derfor mener vi det er riktig at vi nå tar en pause, uttaler Øfstegaard.

Powered by Labrador CMS