FORSKJELLS-NORGE: Fra 1. februar blir det ikke lenger mulig å skrive ut Saxenda på blå resept, det betyr at mange pasienter må betale for fedmebehandlingen selv når resepten må fornyes. – En del av dem som har svært god nytte av behandlingen, har nok ikke har så god råd. Da får vi et forskjells-Norge, mener professor Bård Kulseng.

Over 30.000 fikk slankemedisinen Saxenda på blå resept i fjor – snart må de betale selv

De som har hatt nytte av medisinen, men ikke har råd til å betale for behandlingen selv, kommer i de aller fleste tilfeller til å gå opp igjen i vekt, sier overlege ved St. Olavs hospital og NTNU-professor Bård Kulseng. – Det er en stor kostnad i seg selv – og tragisk egentlig.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det klart at den nye slankemedisinen Wegovy, med virkestoffet semaglutid, ikke fikk innvilget blå resept, etter at Legemiddelverket hadde gjennomført en metodevurdering som konkluderte med at legemidlet ikke er kostnadseffektivt. Det vil si at det er vurdert som for dyrt i forhold til dokumenterte helseeffekter.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS